top of page

Geen bekerfinale voor RECO ZVH

Groningen, woensdag 15 januari speelden de heren van RECO ZVH in Groningen voor de halve finale beker tegen SAMEN Lycurgus. In een wedstrijd waarbij de toon gezet werd door de scheidsrechters konden de Zevenhuizense heren alleen in de derde set Lycurgus laten wankelen. Maar het solide spelende Lycurgus won deze halve finale via de setstanden 25-14, 25-19 en 25-20 met 3-0 en spelen 18 februari in Den Bosch de bekerfinale tegen Draisma Dynamo.

Trainer/coach Kristian van der Wel bracht de volgende basis binnen de lijnen: Ricardo Hofman, Benjamin Parkinson, Chris van Mullem, Timothy Scheffers, Gianno Beij, Jan-Jaap van Schuylenburg en libero Mika Prins. De wedstrijd begon voor de Zevenhuizense heren al gelijk met een tweetal beslissingen van de scheidsrechter, waar zij niet mee eens waren, De Groningers zijn dat meer gewend en gingen gelijk goed van start door met hun service RECO ZVH onder druk te zetten. Hierdoor had de aanvallen van Zevenhuizen niet de kracht die nodig was om te scoren. Af en toe wist RECO met een sterke service te scoren, maar dat gebeurde slechts één maal en werd te vaak vervolgd met een fout service. Bij 21-12 zette coach Kristian van der Wel zijn dubbele wissel in, om weer drie aanvallers aan het net te krijgen kwam Max Nieuwstad en Bram Wiltenburg in het veld voor Timothy Scheffers en Gianno Beij. Dit had niet het gewenste effect, de blokkering van Lycurgus zat dicht en deze set werd met 25-14 binnen gehaald. In de tweede set kon RECO lang in het spoor van Lycurgus blijven.

De Zevenhuizense heren waren niet gelukkig met hun service er ging teveel fout, bij 14-8 nam coach Kristian van der Wel een time-out en dat gaf nog niet voldoende effect. Bij 16-8 werd de bekende dubbele wissel uitgevoerd en dit zorgde ervoor dat de terug gehaald werd. Maar na een sterk blok moest deze weer ingeleverd worden. Bij 18-9 kwam Ludrich Innocente voor Benjamin Parkinson binnen de lijnen. Ludrich wist met zijn service gelijk een punt te scoren. RECO wist in deze fase van de wedstrijd wat meer in de wedstrijd te komen en dit noopte dat Lycurgus coach bij 20-16 naar een time-out moest grijpen. Dit had effect, de service aan Zevenhuizense kant ging gelijk fout en de Groningers gingen gelijk door geholpen door RECO die teveel onnodige fouten maakten. Met 25-19 werd deze set afgesloten.

RECO ZVH begon de derde set met de samenstelling waarin zij de tweede set waren geëindigd. Met hun service werd de druk op Lycurgus goed ingezet en dit zorgde ervoor dat Lycurgus bij 4-8 een wissel moest toepassen.

Bij RECO wist aanvoerder Chris van Mullem met slimme aanvallen te scoren en nam zijn ploeg op sleeptouw. Bij 8-12 werd door Lycurgus een time-out genomen die de opslag terug wist te halen. Met een aantal sterke blokkeringen wist Lycurgus dichtbij te komen en moest RECO bij 11-12 een time-out nemen. Hierna wisselde het binnenhalen van punten tot 18-18 in beide voordeel door. Na deze stand kon Lycurgus met een sterke service en blok een gat slaan, die niet door RECO niet meer geslecht kon worden. Uiteindelijk werd het laatste punt door de tweede scheidsrechter aangegeven die een netfout zag en met 25-20 werd de wedstrijd afgesloten.

Voor de Zevenhuizense heren is het bekeravontuur afgelopen en kunnen zij zich volledig richten op de competitie en hebben zaterdag 18 januari een belangrijke wedstrijd. RECO ZVH speelt dan om 20.00 uur in Houten tegen Taurus, de ploeg die op de zesde plaats staat achter RECO met zes punten verschil.

Opstelling teams:

SAMEN Lycurgus: Collin Mahan (9), Geoffrey van Gent (4), Hossein Ghanbari (6), Dennis Borst (5), Stijn Held(2) (Sam Gortzak), Mitch Perinar (10), Bennie Tuinstra (8), Steven Ottevanger (L)

RECO ZVH: Timothy Scheffers (Max Nieuwstad(4)), Chris van Mullem (9), Jan-Jaap van Schuylenburg (Ludrich Innocente (4)), Gianno Beij (3)(Bram Wiltenburg (2)), Ricardo Hofman (7)(Cain van Hal), Benjamin Parkinson (5), Mika Prins (L)

bottom of page