top of page

Dames Jumbo ZVH geven winst uit handen

Zevenhuizen de dames van Jumbo ZVH speelden in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar in eigen huis tegen VSTS uit Bodegraven. In een spannende wedstrijd wisten de Zevenhuizense dames hun thuisvoordeel niet te incasseren en moesten toezien dat VSTS via de setstanden 25-19, 19-25, 26-24, 18-25 en 13-15 de strijd na vijf sets wist te winnen.

Trainer/coach René van Essen zette de volgende basis in het veld: Rianna Hulst, Mariëlle Gerritsen, Marleen van Vliet, Tara van Zijl, Vera Bruggeman, Demi van Es en libero Jolien van Dam. De dames van Jumbo ZVH begonnen solide aan de wedstrijd en wisten na een gelijk opgaande strijd met hun sterke service een gaatje te slaan en noopte de VSTS coach bij 14-12 tot een time-out.

Bij 17-15 bracht coach René van Essen een dubbele wissel in, Chiara Broek en Michelle van der Knaap-Bijl kwam in het veld voor Rianna Hulst en Demi van Es. De Jumbo dames bleven goed doorgaan en bij 21-16 werd de dubbele wissel terug gedraaid. Het

jeugdig talent Rianna Hulst wist met haar service de set bij 25-19 te beslissen. In de tweede set wist VSTS nadat bij 13-8 een time-out was genomen, zich te herstellen en kon met een betere service terug komen en zorgde dat Zevenhuizen bij 16-16 een time-out moest nemen, maar kon niet terug komen, Bij 16-19 werd de dubbele wissel weer ingeschakeld. Maar doordat in deze eind fase Jumbo ZVH moeite had met de VSTS service konden de gasten uit Bodegraven deze set met 19-25 winnend afsluiten.

De derde set werd een bizar verlopen set. Michelle van der Knaap-Bijl verving Rianna Hulst in deze set en wist Jumbo ZVH met hun service de druk weer op VSTS te zetten. Bij 15-16 nam Sonja van Mil de taak van Marleen van Vliet over. De gastvrouwen kwamen weer dichterbij en Michelle van der Knaap-Bijl wist een voorsprong (19-18) te bewerkstelligen, ten koste van een akelige knieblessure. Bij deze stand moest

Michelle het veld verlaten en kwam Rianna Hulst weer in het veld. Er ontstond een gelijk opgaande strijd en Zevenhuizen kon pas na drie setpoints deze set met 26-24 bijschrijven. V STS wist in de vierde set weer meer druk op de passers van Zevenhuizen te leggen en na 11-11 een gat te slaan. VSTS ging door en kon deze set winnend afsluiten ondanks dat coach René van Essen nog een dubbele wissel uitvoerde. Bij 18-15 werd de stand in sets gelijk getrokken.

Ook in de beslissende vijfde set was lang wachten wie met de winst naar huis ging in een gelik opgaande strijd kon VSTS na een blokkeeractie op matchpoint komen en deze ook verzilveren 13-15.

Door deze winst is VSTS het team van Jumbo ZVH op de ranglijst genaderd, maar hebben beide team zicht op PD wedstrijden. Voor Jumbo ZVH staat zaterdag de wedstrijd in IJsselstein om 16/45 op het programma tegen Departyshop.nl VIVES.

bottom of page