top of page

Dames Jumbo ZVH door SoVoCo uit de beker gespeeld

Zevenhuizen de dames van Jumbo ZVH speelden dinsdagavond in eigen huis voor de derde ronde van de Beker tegen het team van SoVoCo uit Soest, Dit team spelend in de andere derde divisie, staat daar op een tweede plek was een geduchte tegenstander. SoVoCo hield de Zevenhuizense dames vanaf het begin onder druk en won de wedstrijd met 3-0 (14-25, 10-25, 15-25)

Trainer/coach René van Essen bracht de volgende basis binnen de lijnen: Rianne Hulst, Mariëlle Gerritsen, Marleen van Vliet, Tara van Zijl, Vera Bruggeman, Demi van Es en libero Jolien van Dam. Vanaf het begin wist SoVoCo de dames van Jumbo ZVH onder druk te zetten. Toch kon Jumbo ZVH de dames uit bijhouden tot 10-10, daarna liep SoVoCo gestaag uit door een sterke blokkering en een krachtige aanval. Bij 12-21 voerde coach René van Essen een dubbele wissel uit, Chiara Broek en Michelle van der Knaap kwamen in het veld voor Rianne Hulst en Demi van Es. Dit gaf geen extra energie en de pass bleef nog steeds achter en de aanvallen bleven simpel te verdedigen. Met 14-25 ging deze set dan ook over in handen van SoVoCo.

In de tweede set bleef de dubbele wissel staan en kwam Sonja van Mil voor Vera Bruggeman in het veld. Het was voor de Zevenhuizense dames niet de perfecte avond om te spelen. Ook nu was SoVoCo de betere ploeg, die op alle fronten Zevenhuizen de baas was. Zowel serverend, blokkerend en aanvallend werd de punten door SoVoCo binnen gehaald. Met tweede sterke blokpunten werd deze set met 10-25 gewonnen door dames uit Soest.

Coach René van Essen bracht in de derde set Loeki Sterkenburg in het veld voor Tara van Zijl. Ook deze verandering kon niet verhinderen dat dezelfde weg door bleven gaan en

Jumbo ZVH al snel op achterstand zette. Bij 10-20 nam Demi van Es het spelverdelen weer over van Chiara Broek. De side-out werd nog gewonnen, maar SoVoCo bleef sterk aanvallen en kon zonder in problemen te komen deze set met 15-25 winnend afsluiten.

Voor de Jumbo ZVH dames gaat in het nieuwe jaar de competitie weer beginnen op 11 januari om 16.15 uur treden de dames in Swanla aan tegen VSTS uit Bodegraven