top of page

Dames Jumbo ZVH maken geen fout

Gouda, de dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag in Gouda tegen de hekkensluiter van de derde divisie Vollingo 2 en wisten daar geen fouten te maken en een regelmatige overwinning te boeken, via de setstanden 15-25, 20-25, 20-25 en 19-25 werden de volle vijf punten mee naar huis genomen.

Trainer/coach René van Essen stelde de volgende basis in het veld: Rianne Hulst, Loeki Sterkenburg, Marleen van Vliet, Tara van Zijl, Vera Bruggeman, Chiara Broek en libero Jolien van Dam. De dames van Jumbo ZVH moesten eerst nog wat wennen aan de hal en de omstandigheden, daarna werd het niveau verschil zichtbaar. Geconcentreerd speelden de dames door en kon met hun service veel druk uitoefenen, waardoor Vollingo niet tot een sterke aanval kon komen. Met Rianne Hulst aan de opslag lijn werd de voorsprong snel vergroot en deze kwam niet meer in gevaar. Coach Rene van Essen voerde nog een dubbele wissel uit, waarbij Demi van Es en Michelle van der Knaap-Bijl in het veld kwamen voor Vera Bruggeman en Chiara Broek. Dit gaf weer wat meer aanvalsvariatie en kon Jumbo ZVH deze set met 15-25 winnend afsluiten.

In de tweede set bleef dezelfde opstelling staan, Vollingo pakte het anders aan en bracht meer risico in hun service, waardoor de passlijn van Jumbo ZVH meer onder druk kwam te staan. Er volgde een gelijk opgaande strijd, waarbij de beide teams niet echt een gat konden maken. De side-outs werd vaak direct succesvol afgemaakt. Coach René van Essen bracht al vroeg Finola Parkinson binnen de lijnen voor Vera Bruggeman aan de servicelijn en zij bleef in het veld staan. Nadat het team weer aan deze samenstelling gewend was ging Zevenhuizen goed door een kon door sterk aanvalsspel de druk op Vollingo houden, wat resulteerde in een 20-25 setwinst.

Voor de derde set bleef Finola Parkinson binnen de lijnen staan en kreeg Vera Bruggeman rust. Vollingo leek te beseffen dat dit de laatste kans was om nog iets van de wedstrijd te maken. Met volle overtuiging en enthousiasme werd er door de gastdames gestart en keken de Zevenhuizense dames lange tijd tegen een kleine achterstand aan. Vooral serverend gooide Vollingo er nog een schepje bovenop. In deze fase werd Finola Parkinson gewisseld voor Sonja van Mil. Dit zorgde ervoor dat Jumbo ZVH meer grip kreeg op de Goudse service en kon onder de druk uitkomen en zo alsnog deze derde set met 20-25 winnend konden afsluiten.

Voor de vierde set nam Demi van Es het spelverdelen over van Chiara Broek en bleef de rest van het team staan. Met de ontlading van de derde set, werd er minder scherp gestart en Vollingo kon veelvuldig scoren. Bij 11-11 nam coach René van Essen een time-out om zijn team weer op het goed spoor te zetten. Aanvoerder Marleen van Vliet nam haar team op sleeptouw en wist met haar service en aanvallen de nodige punten te scoren. Ook nu kon met een dubbele wissel de aanvalskracht optimaal werken en dat leverde Jumbo ZVH een 19-25 setwinst op en daarmee de volle vijf punten.

Voor de Jumbo ZVH dames staat dinsdagavond 17 december om 20.00 uur een bekerwedstrijd in de derde ronde, in Swanla tegen Sovoco op het programma. Dit is dan de laatste wedstrijd van 2019, In het nieuwe jaar vervolgen de Jumbo ZVH dames op 11 januari om 16.15 uur in Swanla tegen VSTS de competitie.