top of page

RECO ZVH kan Landskampioen niet verrassen.

Zevenhuizen, zaterdag 7 december was voor de derde keer in de week een wedstrijd voor de heren van RECO ZVH. Deze zaterdag was lanskampioen Active Living Orion uit Doetinchem de opponent. In een grillig verlopen wedstrijd wonnen de heren uit Doetinchem via de set standen 20-25, 25-21, 15-25 en 16-25 de wedstrijd met 3-1.

Trainer/coach Kristian van der Wel stuurde de zelfde beginopstelling als woensdag het veld in: Ricardo Hofman, Ludrich Inocente, Chris van Mullem, Timothy Scheffers, Gianno Beij, Benjamin Parkinson en libero Mika Prins. Orion had de toss gewonnen en mocht beginnen met serveren en had in aanvoerder Pim Kamps, de serveerder die gelijk de toon zette. Bij 0-4 moest coach Kristian van der Wel gelijk naar een time-out grijpen,

dit had succes en RECO kon het eerste punt bijschrijven. Hierna bleven de Zevenhuizense heren druk te staan, waaronder zij niet uit konden komen. Na de tweede time-out (4-10) wist RECO wat meer grip op de wedstrijd te krijgen en had in aanvaller Ricardo Hofman een belangrijke schakel in het veroveren van punten. Ook Ludrich Innocente wist blokkerend en aanvallend te scoren en RECO ZVH zorgde ervoor dat Orion bij 10-12 een time-out moest nemen. Er ontstond nu een gelijk opgaande strijd, waarbij Orion meer kracht uit straalde. RECO kwam tot 20-21 bij, maar daarna kwam Pim Kamps weer aan de opslaglijn en het kon met drie snoeiharde services deze set uit te spelen naar 20-25. In de tweede set was de servicedruk van Orion weg en nu kon RECO ZVH goed in hun spel komen. In deze set wist Zevenhuizen nu met hun service meer druk uit te oefenen op de verdediging van Orion, bij 11-8 nam de coach van Orion zijn eerste time-out, dat leverde een punt op, maar RECO bleef onverstoorbaar punten scoren.

Bij 12-9 voerde coach Kristian van der Wel de bekende dubbele wissel uit, binnen de lijnen kwamen Bram Wiltenburg en Max Nieuwstad voor Gianno Beij en Timothy Scheffers, er werd goed gescoord en bij 16-14 werd er teruggewisseld. RECO bleef aan de goede kant van de score en topscorer Ricardo Hofman werd in stelling gezet om deze set binnen te halen met 25-21.

Het veelkoppige publiek ging er nu voor zitten en hoopten dat het goede spel van de Zevenhuizense heren en goed vervolg kreeg. Maar Orion wilde daar niet aan meewerken en zorgde vanaf het eerste fluitsignaal dat de druk weer opgevoerd werd en RECO al snel bij 1-4 een time-out moest nemen. De opslag werd terug gehaald, maar Zevenhuizen kon niet onder druk uitkomen. Coach Kristian van der Wel probeerde met veel wissels zijn ploeg in het goede ritme te krijgen. Bij 8-15 kwam Max Nieuwstad voor Gianno Beij in het veld al snel gevolgd door de wissel Jan Jaap van Schuylenburg met Benjamin Parkinson. Ook de spelverdelers wisselde Bram Wiltenburg erin en Timothy Scheffers eruit. Als laatste werd bij 9-18 Chris van Mullem vervangen door Cain van Hal, ook hiermee kon RECO niet in hun spel komen en Orion wist met een sterk blok deze set met 15-25 winnend af te sluiten.

De vierde set begon hoopvol voor Zevenhuizen en konden zij zelfs een puntje voor komen. Maar Orion wist met hun krachtige aanvallen weer een gat te slaan die niet gedicht kon worden door de Zevenhuizenaren. Bij 7-11 werd weer de bekende dubbele wissel uitgevoerd en die werd bij 16-23 nog een keer herhaald. Orion liet zich niet verrassen en sloot deze set en wedstrijd af met een sterke aanval bij 16-25.

RECO ZVH blijft op een vijfde plaats staan achter de top vier. Komende zaterdag 14 december gaan de heren naar Ede toe om het om 19.30 uur op te nemen tegen het Talentteam Papendal. Dit team staat met 12 punten uit 11 wedstrijden op één punt achter RECO. Voor de Zevenhuizense heren een belangrijke wedstrijd om in de Van der Knaaphal punten te pakken.

Opstelling teams:

RECO ZVH: Timothy Scheffers (Bram Wiltenburg), Chris van Mullem (9)(Cain van Hal), Gianno Beij (5)(Max Nieuwstad (2)), Ludrich Innocente (12), Ricardo Hofman (19), Benjamin Parkinson (3)(Jan Jaap van Schuylenburg), Mika Prins (L)

Active Living Orion: Pim Kamps (14), Adam White (15), David Bes (7), Jelle Hilarius (11), Peter Ogink (14), Jeuan Lamb (4), Rob Jorna (L)

bottom of page