top of page

Dames Jumbo ZVH winnen vijfsetter

Zevenhuizen, de dames van Jumbo ZVH kregen zaterdag in eigen huis de nummer twee van de derde divisie, Fysiotherapie Scheepjeshof VCV, als tegenstander. Volgens verwachting werd het een spannende strijd tussen de beide teams, die uiteindelijk in een vijfsetter eindigde. Jumbo ZVH won via de setstanden 25-13, 25-22, 18-25, 21-25 en 15-11 met 3-2. Mede door dit resultaat klom Jumbo ZVH op naar de derde plaats.

Trainer/coach René van Essen kon niet beschikken over zijn volledige selectie Rianne Hulst had een blessure en Loeki Sterkenburg had andere verplichtingen. De volgende basis kwam binnen de lijnen: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Marleen van Vliet, Tara van Zijl, Vera Bruggeman, Demi van Es en libero Jolien van Dam. De Zevenhuizense dames begonnen sterk en wisten met hun service voldoende druk uit te oefenen Met de sterke aanvallen van Vera Bruggeman, Marleen van Vliet en Michelle van der Knaap-Bijl wist Jumbo ZVH uit te lopen naar een 18-11 voorsprong.

Met Tara van Zijl aan de opslaglijn werd deze verder vergroot. Uiteindelijk wist Mariëlle Gerritsen met haar aanval deze set met 25-13 af te sluiten. Ook in de tweede set bleef Jumbo ZVH de druk opvoeren en moest de coach van VCV bij 8-4 zijn eerste time-out nemen. Dit had nog geen effect, maar de wissel bij 14-9 had meer effect. VCV kwam terug in de wedstrijd en bij 14-12 nam coach Rene van Essen een time-out. Bij 18-14 kwam Sonja van Mil binnen de lijnen voor Vera Bruggeman. Er ontspon in deze fase van de set een gelijk opgaand duel waarbij de uitkomst niet direct vaststond. Bij 21-22 moest Rene van Essen zijn team weer op het goede spoor zetten en met een service van Marleen van Vliet werd weer een punt uitgelopen, die vervolg kreeg in een 25-22 setwinst.

De derde set leek voortvarend te gaan verlopen voor Jumbo ZVH, maar na een hele vroege time-out (2-0) wist VCV het heft in handen te nemen. Zij namen een voorsprong, die ZVH nog teniet kon doen, maar na 13-13 liepen de gastdames verder uit en bij 13-17 kwam Chiara Broek in het veld voor Demi van Es. De Zevenhuizense dames wisten iets dichterbij te komen, maar VCV bleef sterk en goed verdedigen en aanvallen en pakte deze set met 18-25. Ook in de vierde set wist VCV de Jumbo dames onder druk te zetten en een snelle voorsprong te nemen. Deze wist Jumbo bij 13-13 weg te werken, maar VCV liet zich niet van de wijs brengen en pakte weer verder uit en kon deze set met 21-25 winnen en een vijfde set afdwingen.

In de vijfde set wist Jumbo ZVH weer in hun spel te komen en na een gelijk opgaande strijd, waarbij coach René van Essen ook weer zijn dubbele wissel moest toepassen werd een terechte setwinst van 15-11 behaald. Hiermee behoud Jumbo ZVH de aansluiting met de top.

Voor zaterdag 14 december staat een streekderby voor de dames op het programma, dan spelen de Zevenhuizense dames in Gouda tegen het tweede team van VollinGo om 16.45 uur in sporthal De Zebra.