top of page

RECO ZVH verstevigt hun positie in eredivisie

Zevenhuizen, woensdag 4 december speelden de heren van RECO ZVH de eerste van twee thuiswedstrijden in Swanla. Na een fel bevochten strijd wisten de Zevenhuizense heren via de set standen 25-18, 25-18, 20-25 en 27-25 de strijd met 3-1 te winnen van Advisie SSS uit Barneveld en zo steviger op de ranglijst komen te staan.

Trainer/coach Kristian van der Wel begon de wedstrijd met de zelfde beginopstelling als op zondag tegen Zaanstad. Basis was: Ricardo Hofman, Ludrich Inocente, Chris van Mullem, Timothy Scheffers, Gianno Beij, Benjamin Parkinson en libero Mika Prins. Na een wat afwachtend begin wist RECO ZVH beter in hun spel te komen en kon met hun service SSS onder druk zetten. Benjamin Parkinson zorgde met zijn opslag ervoor dat er een gaatje geslagen werd van 9-7.

Deze werd met sterke aanvallen van Ricardo Hofman en Gianno Beij verder uitgebouwd. Het setpoint bij 24-17 kon niet verzilverd worden, maar hierna kon Timothy Scheffers met een aanval de eindstand op 25-18 brengen. De tweede set werd vanaf het begin SSS onder druk gezet en kon door een goede blokkering van de middenblokkeerders Ludrich Inocente en Benjamin Parkinson een voorsprong genomen worden. Na een aantal Bij ongelukkige passes kon SSS langszij komen en zelfs voor komen. Bij 7-9 wisselde coach Kristian van der Wel Chris van Mullem voor Thomas van Rij. De pass lag gelijk beter en de Zevenhuizense aanval werd krachtiger en ook het block was hechter. Bij 22-17 voerde RECO coach zijn bekende dubbele wissel uit. Max Nieuwstad en Bram Wiltenburg kwamen in het veld voor Timothy Scheffers en Gianno Beij. RECO ZVH liep uit naar 24-18 en nu was Thomas van Rij de aangewezen aanvaller die de set met 25-18 uit sloeg.

Advisie SSS tapte in de derde set uit een ander vaat en kon nu de Zevenhuizense heren met hun service onder druk zetten. De beide teams ontliepen elkaar weinig maar SSS wist toch de ontstane voorsprong vast te houden, Wat coach Kristian van der Wel ook probeerde met time-outs en dubbele wissels, RECO kon niet dichterbij komen, In de eindfase gaf SSS niets meer weg en kon aanvallend en blokkerend deze set met 20-25 binnenhalen. De vierde set werd een spannende strijd waarin de beide teams om en om aan de leiding kwam. SSS begon sterk en bij 2-5 moest coach Kristian van der Wel zijn eerste time-out nemen. RECO ZVH kwam weer in de race door middel van een sterke blokkering en kwam bij 10-10 weer langszij. SSS kwam weer voor en bij 10-12 werd Ricardo Hofman vervangen door Caïn van Hal en RECO kon scoren bij 13-14 kwam Chris van Mullem weer in het veld voor Thomas van Rij. Dit had effect en RECO kwam met 18-15 voor.

Hierna ontstond een spannende eindstrijd waarbij RECO bij 23-24 het setpoint van SSS teniet kon doen. Daarna wisten de Zevenhuizense heren de score naar zich toe te halen en met een sterk blok van Benjamin Parkinson wisten zij deze set met 27-25 winnend afsluiten. Hiermee verstevigen ze hun positie op de ranglijst.

Voor RECO ZVH staat zaterdag alweer een thuiswedstrijd gepland in Swanla. De heren van Active Living Orion uit Doetinchem, de nummer vier van de eredivisie komen op bezoek, aanvang van deze wedstrijd is om 19.30 uur.

Opstelling teams:

RECO ZVH: Timothy Scheffers (1) (Max Nieuwstad(3)), Chris van Mullem (6)(Thomas van Rij (3)), Gianno Beij (9)(Bram Wiltenburg), Ludrich Innocente (13), Ricardo Hofman (17)(Cain van Hal (2)), Benjamin Parkinson (9), Mika Prins (L)

Advisie SSS: Dwin Brouwer (5), Alex Meijs (5)(Bram Berger (13)). Cas Abraham (8), Aart Kooiman (8), Hugo van Garderen (4), Ajan Roelofs (19), Julius Held (L)

bottom of page