top of page

Dames Jumbo ZVH pakken vier punten bij Thor

Bergambacht, de dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag in Bergambacht tegen het tweede team van Bende Services Thor en wisten met vol vertrouwen de wedstrijd naar hun hand te zetten en vier punten mee naar huis te nemen. Via de setstanden 14-25, 21-25, 25-22 en 19-25 werd de wedstrijd met 3-1 gewonnen.

Trainer/coach René van Essen stelde de volgende basis binnen de lijnen: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Marleen van Vliet, Loeki Sterkenburg, Vera Bruggeman, Demi van Es en libero Jolien van Dam. Het begin van de eerste set ging gelijk op tot 4-5. Met een tactisch geplaatste bal scoorde libero Jolien van Dam na een lange rally het punt.

Vanaf dat moment lukte het Jumbo ZVH om met de service veel druk te zetten. Vooral Marleen van Vliet zorgde met haar opslag voor een serie aces. Daarbij waren we ook scherp bij de ballen die wel terug kwamen over het net om die meteen om te zetten in een punt voor ons. In de tweede set veranderde coach René van Essen de opstelling niet. De servicedruk bleef hoog maar Thor had daar een beter antwoord op. Halverwege de set werd bij Thor de spelverdeelster gewisseld waarmee ze ook aanvallend beter tot scoren kwamen. Na wat kleine omzettingen aan Zevenhuizense kant lukte het om de aanvallen van Thor, meer onder controle te krijgen. Vooral in de side-outs maakte we weinig fouten zodat we bijna geen series tegen kregen en de set uit konden spelen naar 21-25.

In de derde set nam Rianne Hulst de positie van Michelle van der Knaap-Bijl over. Er werd door Jumbo ZVH net als in de eerste twee sets sterk gespeeld en was al snel een mooie voorsprong opgebouwd Thor moest bij 2-8 een time-out nemen en dat had voor de thuisclub resultaat, zij kwamen wat dichterbij en kwamen uiteindelijk op 20-20.

Zevenhuizen speelde prima maar keuzes aan ZVH kant en het alles of niets spel van Thor wist de thuisclub toch de setwinst met 25-23 af te dwingen. De vierde set werd gestart met dezelfde opstelling als in de derde set. De set ging gelijk op met een kleine voorsprong over en weer. Op 14-14 kwam Loeki Sterkenburg aan service en met twee aces en goed verdedigend werk van het team werd de voorsprong vergroot naar 14-18. Met een dubbele wissel werd de druk in de aanval en daarmee werd de wedstrijd winnend afgesloten door Jumbo ZVH met 19-25.

.

Voor de dames staat aanstaande zaterdag 7 december om 16.15 uur de thuiswedstrijd in Swanla tegen Fysiotherapie Scheepjeshof VCV uit Veenendaal op het programma.

bottom of page