top of page

RECO ZVH naar kwartfinale Nationale Beker

Apeldoorn, zondag 24 november speelden de heren van RECO ZVH in Apeldoorn in de 1/8 finale om de Nationale Beker tegen Topdivisionist SV Dynamo 2. Wat verwacht mocht worden en uiteindelijk bewerkstelligd werd, wonnen de Zevenhuizense heren deze wedstrijd via de setstanden 18-25, 18-25 en 21 -25 met 3-0. Hiermee komen zij in de kwartfinale en treffen zij daarin Reflex uit Kampen als tegenstander.

Trainer/coach Kristian van der Wel startte in deze bekerwedstrijd met de volgende basis:

Ricardo Hofman, Ludrich Inocente, Chris van Mullem, Timothy Scheffers, Max Nieuwstad, Jan-Jaap van Schuylenburg en libero Mika Prins. RECO ZVH begon vanaf het begin de heren van Dynamo met hun service onder druk te zetten en liepen al snel uit naar een 8-3 voorsprong.

Vooral Chris van Mullem is weer op zijn oude niveau terug gekeerd. In deze set werd door coach Kristian van der Wel de bekende dubbele wissel uitgevoerd, Bram Wiltenburg en Gianno Beij namen het over van Max Nieuwstad en Timothy Scheffers, en RECO ZVH verslapte niet en kon deze set met 18-25 winnend afsluiten. Ook in de tweede set kwam RECO ZVH met dezelfde opstelling het veld in.

Deze set verliep gelijk aan die van de eerste set en voor de service werd ook Cain van Hal ingezet voor Ricardo Hofman. De druk op Dynamo bleef hoog en deze set ging met dezelfde cijfers 18-25 over in handen van de Zevenhuizense heren.

In de derde set gaf Timothy Scheffers het speldelen over aan Bram Wiltenburg deze wist zijn team ook naar setwinst te leiden. Dynamo probeerde van alles maar kon slechts tot 21-25 komen. Hierdoor plaatste RECO ZH zich bij de laatste acht van het bekertoernooi. Zij zullen het in de kwartfinale dan in Kampen op gaan nemen tegen Reflex.

Voor de heren van RECO ZVH volgende week zondag een belangrijke wedstrijd te wachten gespeeld. Dan spelen zij op 1 december om 16.00 uur tegen de hekkensluiter Zaanstad in Koog aan de Zaan. Voor de Zevenhuizense heren belangrijk om deze met winst af te sluiten om zo beter op de ranglijst komen te staan.

bottom of page