top of page

Dames Jumbo ZVH winnen vijfsetter

Utrecht, Jumbo ZVH speelde zaterdag hun tweede wedstrijd van de week. Vol vertrouwen gingen de dames naar Utrecht toe om het op te nemen tegen fietsbezorgd.nl Switch Na een wisselvallig wedstrijdverloop wisten de Zevenhuizense dames deze wedstrijd met 3-2 te winnen via de setstanden 17-25, 14-25, 25-23, 25-21 en 12-15.

Trainer/coach René van Essen stelde de volgende basis binnen de lijnen: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Sonja van Mil, Loeki Sterkenburg, Vera Bruggeman, Demi van Es en libero Jolien van Dam. De dames van Jumbo-ZVH wisten met hun sterke service de Utrechtse dames onder druk te zetten. Na een achterstand van 9-5 wist Mariëlle Gerritsen met haar service de stand gelijk te trekken 9-9. Nadat Demi van Es aan de opslag kwam kon Jumbo ZVH de score verhogen naar 11-16. Hierna kon ZVH deze set rustig uitspelen naar 17-25. De tweede set werd een kopie van de eerste, veel service druk en aanvallen waren Vera Bruggeman en Mariëlle Gerritsen niet te stoppen. Met de laatste servicebeurt van Sonja van Mil nam Jumbo ZVH deze set met 14-25 in beslag.

Switch veranderde de tactiek in de derde set en ging een alles of niets spel spelen. Dit had voor de thuisclub resultaat, Jumbo ZVH kwam moeilijk in hun spel. Bij 18-20 voerde coach René van Essen een dubbele wissel uit Chiara Broek voor Michelle van der Knaap-Bijl en Rianne Hulst voor Demi van Es. Dit had niet het gewenste effect en Switch kon deze set met 25-23 winnen. In de vierde set liepen de Zevenhuizense dames weer achter de feiten aan en coach René van Essen wisselde veelvuldig en kon een 16-12 achterstand naar 18-18 brengen. Daarna kon Switch het scoreverloop weer naar hun hand zetten en met 25-21 zorgde zij er voor dat een vijfde set de beslissing moest brengen. In deze vijfde set was Jumbo ZVH weer helemaal terug in hun ritme en kon deze set met 12-15 verdiend winnend afsluiten. Ondanks dit punt verlies staan de dames op de vierde plaats in de derde divisie.

Voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag 30 november gaan de dames naar Bergambacht om het op te nemen tegen Bende Services Thor. Aanvang 13.30 uur.

bottom of page