top of page

Dames Jumbo ZVH naar volgende bekerronde

Amsterdam, de dames van Jumbo ZVH speelden donderdagavond in Amsterdam tegen het derde team van US, in het kader om de Nationale Beker. Dit was de tweede ontmoeting tussen de beide teams, 3 november speelden ze voor de competitie tegen elkaar en ging de winst naar US toe. Jumbo ZVH wist zich in deze bekerwedstrijd zich te revancheren en wonnen via de setstanden 21-25, 21-25, 25-20 en 15-25 met 3-1 de wedstrijd,

Trainer/coach René van Essen was weer als coach aanwezig en stelde de volgende basis binnen de lijnen: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Sonja van Mil, Loeki Sterkenburg, Vera Bruggeman, Demi van Es en libero Jolien van Dam.

De dames van Jumbo-ZVH wisten via de gemaakte afspraken en geconcentreerd de dames van US met hun service onder druk te zetten. De coach van US bleef veelvuldig wisselen om zijn team in hun ritme te krijgen. Dit lukte niet en door sterk spel wist Jumbo ZVH deze set met 21-25 binnen te halen. In de tweede set hield Jumbo ZVH dezelfde spelaanpak en wist weer met een hoge servicedruk op de tegenstander goed te bestrijden. Halverwege kwam Marleen van Vliet aan de opslag voor Loekie Sterkenburg en wist een mooie reeks aan punten te verzamelen. In deze set werd ook een dubbele wissel uitgevoerd, waarbij Chiara Broek en Rianne Hulst binnen de lijnen kwamen voor Michelle van der Knaap-Bijl en Demi van Es het spel van Jumbo ZVH ging op dezelfde voet door en dat resulteerde in een 21-25 setwinst.

Coach René van Essen bracht in de derde set Finola Parkinson in het veld voor Sonja van Mil, dit bracht toch wat onrust binnen de ploeg. US maakte daar goed gebruik van en zorgde dat de druk nu bij de Zevenhuizense dames kwam te liggen. Jumbo ZVH coach wisselde nog, maar de achterstand opgelopen kon niet voldoende ingehaald worden en met 25-20 nam US deze set in hun bezit. In de vierde set nam Chiara broek het spel verdelen over van Demi van Es en kwam Sonja van Mil weer in het veld voor Finola Parkinson. Jumbo ZVH had nu weer een sterke service die gelijk de basis was voor een grote voorsprong, er werd nog wat gewisseld en dit was geen verzwakking voor het Zevenhuizense spel. Met een sterke eindspurt werd deze set met 15-25 winnend afgesloten,

Voor de dames staat zaterdag de uitwedstrijd in Utrecht om het op te nemen tegen fietsbezorgd.nl Switch aanvang wedstrijd 14.00 uur.

bottom of page