top of page

Heren RECO ZVH kan strijd om de vijfde set niet winnen

Zevenhuizen, zaterdag 16 november speelden de heren van RECO ZVH in eigen huis tegen het team van Taurus uit Houten, de ploeg heeft een gelijk aantal punten en was er op gebrand om met een goed resultaat thuis te komen. Na een grillig verlopen en spannende strijd wist Taurus via de setstanden 25-27, 22-25, 25-19,31-29 en 13-15 de wedstrijd met 3-2 te winnen.

Trainer/coach Kristian van der Wel stelde de volgende basis binnen de lijnen: Ricardo Hofman, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Timothy Scheffers, Gianno Beij, Ludrich Inocente en libero Mika Prins. De Zevenhuizense heren begonnen goed in de eerste set en had in Benjamin Parkinson een speler die de eerste punten kon scoren. Coach Erik Gras van Taurus moest bij 7-2 zijn eerste time-out nemen. RECO ZVH wist dit goede spel tot de tweede time-out voor Taurus bij 18-12 vol te houden. Hierna kwam de klad erin bij de Zevenhuizense heren en konden de heren uit Houten in hun spel komen en langzaam maar zeker dichterbij te komen en noopte om coach Kristian van der Wel bij 18-15 een time-out te nemen.

Bij 18-16 werd Thomas van Rij gewisseld voor Cain van Hal en in de eindfase ontspon zich een spannende strijd, die pas door een sterke service en blokkering door Taurus werd gewonnen met de 25-27 setwinst. In de tweede set kwam Max Nieuwstad binnen de lijnen voor Gianno Beij, ook nu wisten de Zevenhuizense heren een voorsprong te nemen, die Taurus bij 6-1 in een time-out stuurde, dit had effect en Taurus wist terug te komen en bij 7-4 kwam Cain van Hal in het veld voor Thomas van Rij in deze fase van de set werd aan beide zijde onnodige fouten gemaakt en zag je dat RECO ZVH steeds minder grip op de wedstrijd kreeg. Coach Kristian van der Wel wisselde bij 14-11, Chris van Mullem voor Ricardo Hofman, zijn ervaring had niet direct effect en Taurus wist nu de overhand te nemen.

Bij 14-14 nam Bram Wiltenburg het stokje over van Timothy Scheffers, de aanvallen van ZVH bleven te zwak en Taurus kon die goed verdedigen en kon zelf met een sterk midden de punten scoren in de eindfase was het spannend en na een time-out bij 22-24 wist Taurus de opmars te stoppen en sloot de ze set af met 22-25.

In de derde set begon Taurus gelijk goed en nam een voorsprong, die RECO ZVH met meer krachtige aanvallen en sterke midden blokkering van Ludrich Innocente en Benjamin Innocente kon ombuigen naar een 10-8 score. Na een time-out van Taurus wisten zij terug te komen en na een beslissing van de scheidsrechter, die in de ogen van de Zevenhuizense spelers niet terecht was en na felle reactie, leverde dat een gele kaart op. Nadat coach Kristian van der Wel bij 11-13 zijn team weer in een time-out aanwijzingen had gegeven, ging het score verloop de goede kant op. Ricardo Hofman en Max Nieuwstad wisten nu beter te scoren. Na 16-16 wist RECO ZVH het heft in handen te krijgen en liepen uit, wat coach Eric Gras van Taurus ook deed, wissels, time-outs de Zevenhuizense heren bleven de overhand houden en kon

RECO ZVH deze set met twee sterke blocks van Chris van Mullem en Benjamin Parkinson de set met 25-19 binnen te halen. De vierde set werd een waar spektakel, de beide teams gaven elkaar niets toe. RECO ZVH wist goed te beginnen en noopte Taurus om een time-out te nemen bij 5-2. Dit had effect bij 6-6 was de aansluiting een feit. Met Timothy Scheffers aan de opslag en een sterk aanvallende Ricardo Hofman, wist RECO ZVH de leiding weer over te nemen (12-7). Deze voorsprong kon de Zevenhuizense heren vasthouden tot 20-20, hierna volgde een spannend verloop van de score, waarbij over en weer gescoord werd. Bij 24-24 werd de bekende dubbele wissel uitgevoerd. Taurus wist tot vijf keer een matchpoint te krijgen, die RECO met vereende krachten teniet kon doen en bij 29-29 wist Ricardo Hofman na twee sterke aanvallen de eindstand van deze set op 31-29 te brengen. Taurus was het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter bij het laatste punt en liet dat duidelijk merken. Dit leverden het team een gele kaart en een rode kaart voor de coach op.

De vijfde set moest daarom de beslissing brengen, deze begon vanwege de rode kaart met een 1-0 achterstand voor Taurus. Ook in deze set hielden de beide teams elkaar in evenwicht. Bij 6-8 werd er van kant gewisseld en deze voorsprong bleef Taurus vasthouden en wat coach Kristian van der Wel ook probeerde, RECO kon slechts tot 13-14 naderen en na een time-out werd deze set met 13-15 winnend afgesloten door Taurus. Door deze 3-2 uitslag is Taurus RECO voorbij gestreefd. Wanneer je naar de totaal gescoorde punten kijkt, zie je dat RECO 116 punten heeft en Taurus 115, ook was RECO beter met. het blokkeren 15 om 10.

Na deze wedstrijd moeten de heren zich weer opmaken voor de wedstrijd op zondag tegen Draisma Dynamo (15.30 uur in Swanla).

Opstelling teams:

RECO ZVH: Timothy Scheffers (3) (Max Nieuwstad(13), Thomas van Rij(1)(Cain van Hal(3), Ludrich Inocente(10) (Jan-Jaap van Schuylenburg ), Gianno Beij (6) (Bram Wiltenburg), Ricardo Hofman(22)(Chris van Mullem (17)), Benjamin Parkinson (13), Mika Prins (L)

Taurus: Finn Frielink (9), Leroy Boerefijn (8)(Lars Groeneveld(4)), Dylan Boerefijn (25), Timo Gras (12) (Jens de Hoogh(7)), Jorg de Waard (9), Flor Polinder (2)(Daan Haanappel (1)), Mats Bleeker (L).