top of page

Zitvolleyballers ZVH pakken eerste punten van het seizoen

Zevenhuizen, afgelopen zaterdag speelden de zitvolleyballers van ZVH tegen Volley Tilburg. De Brabanders promoveerden afgelopen seizoen naar de eredivisie, zodoende was het de eerste ontmoeting tussen beide teams.

ZVH begon met Tom Poortman, Merijn Bruijne, Robert-Jelle Breunesse, Thomas de Vries, Karen Knip en Daan van Egmond aan de wedstrijd. Coach Jaap Mensink had Hugo de Winter en Luca van Hal nog achter de hand op de bank. ZVH moest duidelijk even wennen aan het rommelige spel van de Tilburgers. Toch werd een voorsprong gecreëerd en nam Volley Tilburg bij 8-6 al de eerste time-out. De Brabanders kwamen nu beter in hun spel en bij 17-19 riep coach Jaap Mensink zijn mannen naar de kant. In de rommelige eindfase wist Tilburg net vaker te scoren, 23-25 voor de gasten.

De tweede set startte Luca van Hal op de plek van Thomas de Vries. Meteen werd er een 4-1 voorsprong gepakt. ZVH was duidelijk scherper dan in de eerste set. Het spel ging gelijk op, bij 15-12 nam Tilburg een time-out. ZVH wist echter steeds verder weg te lopen en bij 17-12 wisselde coach Marjolijn Tjia-Mertens om de grip op de wedstrijd terug te krijgen. Dit lukte niet voldoende en de Zuid-Hollanders wisten de set over de streep te trekken. Met 25-18 was de stand weer 1-1.

De derde set was de scherpte weer ver te zoeken. Al snel keek ZVH tegen een 4-7 achterstand aan. ZVH kwam nog terug tot 7-9 Maar was toen passend de weg volledig kwijt. Via 9-16 en 12-22 was het snel afgelopen. Met 14-25 ging ook deze set naar Tilburg. De vierde set had ZVH de zaakjes beter op orde. Er werd een voorsprong opgebouwd en deze werd ook niet meer weggegeven. Met 25-21 trok ZVH de stand wederom gelijk.

De vijfde set werd een set waarover nog lang nagepraat gaat worden. ZVH leek slecht te beginnen. Bij 4-6 werd er een time-out genomen en bij 4-8 wisselden de teams van kant. ZVH kwam snel terug en bij 8-10 wilde Tilburg het spel even stilleggen. De ZVH-trein denderde door en bij 12-11 stond er een voorsprong op het bord. Vervolgens werden de punten om en om gemaakt. Beide teams leken het niet af te kunnen maken. Gesteund door vele toeschouwers probeerde ZVH de overwinning naar zich toe te trekken in de twee matchpoints. Uiteindelijk wist Volley Tilburg de set te winnen met 20-22!!!

Voor ZVH betekende dit de derde nederlaag van het seizoen. Wel zijn de eerste punten binnen. De zitvolleyballers kunnen nu een aantal weken flink aan de bak tijdens de trainingen. Op 14 december staat de eerstvolgende wedstrijd gepland. Om 17.30 spelen ze uit bij Spaarnestad in Haarlem.

De zitvolleyballers van ZVH zijn op zoek naar spelers om het team uit te breiden. (Zit)volleybalervaring is niet vereist. Er wordt getraind op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur in Sportcentrum Swanla. Interesse? Neem contact op met zitvolleybal@zvhvolleybal.nl

Ook zoekt het team nog een hoofdsponsor en een trainer/coach. Hiervoor kan contact opgenomen worden met de voorzitter (voorzitter@zvhvolleybal.nl)

getraind op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur in Sportcentrum Swanla. Interesse? Neem contact op met zitvolleybal@zvhvolleybal.nl