top of page

ZVH Volleybal beste vereniging bij Sportverkiezing Zuidplas

Zevenhuizen, in het sport- en cultureel centrum Swanla werd na negen jaar weer een sportverkiezing in de gemeente Zuidplas georganiseerd. De nieuwe sportstichting Zuidplas heeft dit weer opgepakt en dit werd een prachtige avond. Dit jaar werd judoka Jim Heijman tot sportman 2019 gekozen. Als beste sportvrouw werd een veterane gekozen, de badmintonster Liesbert de Boer. Bij de nominatie voor sporttalent van 2019 was ook Luca van Hal, als beachvolleybalspeler, genomineerd. Maar deze categorie werd zwemster Melissa van der Heijden gewonnen.

Voor de titel van beste sportteam van het jaar, zat het eerste herenteam van RECO ZVH bij drie genomineerde met hockeyteam De IJssel 1 en het team van korfbalvereniging CKV-D1. Dit laatste team, werd na tweemaal ongeslagen kampioen geworden te zijn in het jaar werd gekroond tot beste sportteam van 2019.

Naast deze sportprijzen, kwam nog een overall prijs voor beste sportvereniging van 2019 en deze prijs viel ZVH Volleybal ten deel. Voorzitster Joke Scheffers-Veerman kreeg uit handen van sportwethouder Jan Verbeek de prijs en een cheque van 1000 euro overhandigd. Het geldbedrag zal worden aangewend om voor de vereniging een ballenkanon aan te schaffen, zodat alle teams hiervan kunnen profiteren. De jury noemde het kampioenschap in de topdivisie van ZVH ‘een prachtige promotie voor Zuidplas’. “Ze zetten ons op de kaart met hun sportieve prestatie. We zijn trots dat ze vanuit Rotterdam terug in Zevenhuizen zijn”aldus het juryrapport.

bottom of page