top of page

Dames Jumbo ZVH kunnen goed begin niet vervolgen

Utrecht, de dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag in Utrecht tegen de koploper in de derde divisie Scherp Volleybal USV Protos en startte sterk door de eerste set te winnen, daarna liet USV zien waarom zij bovenaan staan. Via de setstanden 21-25, 26-24, 25-21 en 25-23 was de wedstrijd 3-1 voor Protos.

Trainer/coach René van Essen was door ziekte niet in staat te coachen, en werd door zijn vrouw Ella van Essen vervangen. Zij stelde de volgende basis binnen de lijnen: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Sonja van Mil, Loeki Sterkenburg, Vera Bruggeman, Chiara Broek, en libero Jolien van Dam. Brutaal namen de dames van Jumbo ZVH de leiding in de eerste set. Met overtuiging en een sterke service van Sonja van Mil werd een grotere voorsprong genomen en dit noopte de coach van USV Protos om bij 6-11 zijn eerste time-out te nemen en kon de opslag terug halen. De Zevenhuizense dames bleven de gastdames onder druk zetten met hun service en liepen gestaag uit. Bij 13-19 volgde de tweede time-out, maar had slechts kort effect. Met Loeki Sterkenburg aan service wist Jumbo ZVH deze set met 21-25 te winnen. In de tweede set tapte USV Protos duidelijk uit een ander vaatje en kreeg meer grip op de service van ZVH. Hierdoor konden zij voor komen. Jumbo ZVH bleef koel en wist serverend en aanvallend te scoren en verliep het scoreverloop lang gelijk op. De Zevenhuizense dames kregen bij 23-23 na de eerste time-out van coach Ella van Essen hun eerste setpoint. Die konden zij niet verzilveren en USV wist hun eerste setpoint wel te verzilveren en kon deze set met 26-24 winnend afsluiten.

Coach Ella van Essen bracht in de derde set Tara van Zijl binnen de lijnen voor Loeki Sterkenburg om de middenaanval een ander gezicht te geven. In deze set kreeg Jumbo ZVH meer moeite om de service te verwerken en kwam bij 11-9 Marleen van Vliet voor Sonja van Mil in het veld. Toch had dit niet het effect wat beoogd was. Bij 18-9 stuurde coach Ella van Essen Demi van ES en Rianne Hulst het veld in voor Chiara Broek en Michelle van der Knaap-Bijl. Dit had niet direct effect, maar langzaam maar zeker kwamen de Zevenhuizense dames meer in hun spel. In de eindfase wist onder de service van Demi van Es, Jumbo ZVH dicht te naderen, maar kon niet tegengaan dat USV deze set met 25-21 binnen haalde. De vierde set gaf een zelfde beeld te zien, de Zevenhuizense dames, met Finola Parkinson, keken tegen een achterstand aan, die zij op het eind wisten te verkleinen en noopte USV om bij 24-23 een time-out te nemen. Daar werd een goed advies gegeven en USV Protos kon deze set met 25-23 winnend af te sluiten.

Jumbo ZVH kon toch met een goed gevoel de terugreis aanvangen, na een goede wedstrijd waar meer inzat waren zij een sterke opponent voor de titelkandidaat USV Protos.

Zaterdag 16 november staat om 16.15 uur de wedstrijd in Swanla voor Jumbo ZVH tegen het team van VOLEVO uit Leidschendam op het programma. Dit team heeft evenveel verliespunten en een wedstrijd minder gespeeld. Zal weer een spannende strijd worden

bottom of page