top of page

Heren RECO ZVH wint zwaar bevochten strijd tegen VoCASA

Nijmegen, zaterdag 9 november gingen de heren van RECO ZVH met de bus naar Nijmegen toe om het op te nemen tegen VoCASA, het team dat met een gelijk aantal punten en een wedstrijd meer achter RECO ZVH staat. Vanaf het begin hielden de beide teams elkaar in evenwicht maar de Zevenhuizense heren blaakt van vertrouwen en wisten via de setstanden 21-25, 21-25 en 25-27 de wedstrijd met 3-0 winnen.

Trainer/coach Kristian van der Wel begon met de volgende basis in het veld: Ricardo Hofman, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Timothy Scheffers, Gianno Beij, Ludrich Inocente en libero Mika Prins. De Zevenhuizense heren wisten in de eerste set met hun service veel druk uit te oefenen op VoCASA en met een sterk blok van Ludrich Inocente werd de aanval van de Nijmegenaren geneutraliseerd

. Maar ook aanvallend wist RECO ZVH goed te scoren en hadden in Ricardo Hofman de topscorer (18) in het team. De eerste set ging dan ook naar RECO ZVH met de cijfers 21-25. Zevenhuizen ging in de tweede set door op de ingeslagen weg en nam een voorsprong. VoCASA herstelde zich en wist op een gegeven moment met hun service een aantal punten op rij te winnen. Coach Kristian van der Wel paste zijn welbekende dubbele wissel van Bram Wiltenburg en Max Nieuwstad met Gianno Beij en Timothy Scheffers, na 16-17 wist RECO ZVH goed door te stoten waarbij Ludrich Innocente zijn service weer optimaal wist te scoren. Deze set werd ook met 21-25 winnend afgesloten.

In de derde set wist VoCASA het heft meer in handen nemen en kon langzaam een voorsprong 10-7, 12-9 opbouwen. Coach Kristian van der Wel ging zijn reservespelers inzetten om het tij te gaan keren, Cain van Hal kwam erin voor Thomas van Rij, Jan-Jaap van Schuylenburg verviel Ludrich Innocente. RECO wist bij 15-15 op gelijke hoogte te komen. Toch wist VoCASA de draad weer op te pakken en weer voor te komen.

De dubbele wissel met Bram Wiltenburg en Max Nieuwstad voor Timothy Scheffers en Gianno Beij zorgde ervoor dat de side-outs gewonnen werd en er een spannend eindspel voor de meegereisde supporters voorgetoverd. Waarbij de thuisclub bij 24-21 een setpoint in handen kreeg, maar door de sterk spelende heren van RECO ZVH teniet werd gedaan en zelf twee matchpoints wisten te scoren De tweede werd binnengehaald en met 25-27 werd deze set afgesloten en daarmee kon RECO ZVH drie punten mee naar huis nemen.

Voor de Zevenhuizense heren staat komend weekend een zwaar programma op de rol. Zaterdag spelen zij om 19.30 uur thuis in Swanla tegen het team van Taurus uit Houten, een belangrijke wedstrijd, daar Taurus ook evenveel punten heeft als RECO ZVH. Op zondag staat om 15.30 uur de wedstrijd tegen Draisma Dynamo uit Apeldoorn te wachten. Deze wedstrijd gaat van start met voor RECO ZVH een achterstand van 1 set en een achterstand in de tweede set.

Opstelling teams:

VoCASA: Duco Krook (12), Jesper van Muijden (10), Max van Weerden (10), Joris Zwanenburg (3)(Imre Harnischmacher (7)), Colin Zuydgeest (6), Dicky Kottink (2), Nikita

Artamonov (1), Nils Fleuren (L)

RECO ZVH: Timothy Scheffers (Max Nieuwstad(7), Thomas van Rij(5)(Cain van Hal(5), Ludrich Inocente(4) (Jan-Jaap van Schuylenburg ), Gianno Beij (6) (Bram Wiltenburg(1)), Ricardo Hofman(18), Benjamin Parkinson (9), Mika Prins (L)