top of page

Zitvolleyballers ZVH kunnen lang mee met BVC Holyoke

Belfeld: afgelopen zaterdag stond voor de zitvolleyballers van ZVH de eerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. In Belfeld wachtte regerend kampioen BVC Holyoke.

Gelegenheidscoach Jaap Mensink kon beschikken over Tom Poortman, Merijn Bruijne, Julian Perdijk, Karen Knip, Daan van Egmond, Thomas de Vries en nog niet helemaal fitte Robert-Jelle Breunesse. Met de laatstgenoemde op de bank werd er begonnen aan de eerste set. Voor ZVH was het pas de tweede wedstrijd in de competitie. Waar vorige week tegen Apollo de onwennigheid duidelijk naar voren kwam, bleek het team uit Zevenhuizen hier flinke stappen in te hebben gemaakt. Holyoke nam een voorsprongetje door een sterke serviceserie van Loek Hendrix, maar bij 13-13 had ZVH de zaakjes weer prima voor elkaar. Met Lisanne Hendrix en Hessel Haga aan service had ZVH flinke moeite om tot scoren te komen. Via een time-out bij 19-15 ging de eerste set met 25-17 naar de Limburgers.

ZVH zag lichtpuntjes in het vertoonde spel en begon vol goede moed aan de tweede set. Er werd brutaal een 5-2 voorsprong gepakt dankzij goede aanvallen van Daan van Egmond en scherpte aan het net van Tom Poortman. Holyoke kwam weer langszij en tot 16-16 ging het spel gelijk op. De ploeg uit Zevenhuizen kreeg in de slotfase van de set weer moeite met de service van Lisanne Hendrix en bracht Robert-Jelle Breunesse op 22-19 in het veld voor Daan van Egmond om de rotatie door te komen. Met goed verdedigend spel van vooral Julian Perdijk kwam ZVH nog tot 23-21 terug maar de set ging uiteindelijk met 25-21 naar Holyoke.

Aan het begin van de derde set begon Thomas de Vries aan een mooie serviceserie. Bij 3-8 en na een time-out wist Holyoke pas weer grip op het spel te krijgen. ZVH bleef echter aan de goede kant van de score. Dat was vooral te danken aan de goed scorende Karen Knip en Merijn Bruijne. Pas bij 10-16 begon Holyoke terug te komen. Aan de hand van Björn Moris en Dominik Albrecht werd de voorsprong van ZVH verkleind via 16-18 tot 21-22. Bij deze stand vroeg coach Jaap Mensink een time-out aan. ZVH wist de voorsprong niet vast te houden tegen het ervaren team in het oranje en de derde set zou met 25-23 ook in Limburg blijven.

De vierde set begon ZVH wederom scherp en pakte een 6-9 voorsprong. Via een time-out bij 11-9 wist de aanvoerder van het Nederlands zitvolleybalteam, Loek Hendrix, de score eigenhandig op 12-9 te zetten. ZVH kwam nog wel terug tot 13-13 maar kreeg geen grip op de harde aanvallen van Holyoke. Na een time-out bij 18-13 werden er weer een paar puntjes gepakt maar het verschil was te groot. Robert-Jelle Breunesse wist nog een aantal goede blokkeringen te maken maar met 25-16 werd het 4-0 voor de gastheren. Toch kan ZVH erg tevreden zijn met het vertoonde spel. Er is getoond dat het team binnen een week tijd grote stappen heeft gezet.

Komende zaterdag 16 november komt om 14.15 het gepromoveerde Volley Tilburg op bezoek in Dorpshuis Swanla. Als ZVH zo blijft spelen dan zouden hier de eerste punten van het seizoen misschien wel gepakt kunnen worden. Daarbij kunnen ze uw steun goed gebruiken en hopen u te zien in de zaal!

De zitvolleyballers van ZVH zijn ook op zoek naar spelers om het team uit te breiden. (Zit)volleybalervaring is niet vereist. Er wordt getraind op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur in Sportcentrum Swanla. Interesse? Neem contact op met zitvolleybal@zvhvolleybal.nl

Ook zoekt het team nog een hoofdsponsor en een trainer/coach. Hiervoor kan contact opgenomen worden met de voorzitster (voorzitter@zvhvolleybal.nl)

bottom of page