top of page

Zitvolleyballers ZVH nog niet ingespeeld

Zevenhuizen, zaterdag 2 november begon de eredivisie competitie voor de Zevenhuizense zitvolleyballers met de thuis wedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst Apollo Mill, een goed ingespeeld team die al jaren in dezelfde samenstelling speelt. Dit was in deze wedstrijd ook duidelijk te zien en via de setstanden 20-25, 18-25, 13-25 en 12-25 wist Apollo met 4-0 de volle winst mee naar Mill te nemen.

ZVH met coach Jaap Mensink die zelf niet binnen de lijnen actief kon zijn, had de beschikking over een aantal nieuwe spelers, die bij de selectie waren gekomen. De nieuwkomers zijn Karen Knip, Daan van Egmond en Marlolein van Tol. De wedstrijd begon met de basis: Julian Perdijk, Thomas de Vries, Tom Poortman, Daan van Egmond, Karen Knip en Merijn Bruijne. De eerste set begon aftastend, wat was er mogelijk, nadat de achterstand van 0-2 was gestopt wist Julian Perdijk met zijn service Zevenhuizen naar 4-2 te brengen. Een gelijk opgaande strijd was begonnen, waarbij ZVH regelmatig een punt voorkwam.

Pas bij 8-8 wist Apollo door te stoten en kwam op 8-12. Dichterbij kon ZVH niet komen en bij 11-16 nam coach Jaap Mensink zijn eerste time-out. Bij 12-17 kwam aanvoerder Merijn Bruijne aan service en wist samen met zijn team naar 15-18 te komen. ZVH kwam steeds beter in hun spel en dit noopte Apollo coach om bij 19-20 een time-out te nemen. De opslag werd terug gehaald en Apollo liep uit en zorgde met 20-25 dat de eerste in hun handen kwam. In de tweede set wist ZVH goed uit de startblokken te komen en kon 5-5 met Thomas de Vries aan service een voorsprong van 8-6 opbouwen. Apollo met meer ervaring wist dit om te buigen naar een 9-12 voorsprong. ZVH coach kon time-outs nemen maar dit hielp niet en met 18-25 ging deze set ook naar Apollo toe.

In de derde set nam ZVH, met Hugo de Winter binnen de lijnen, brutaal een voorsprong, maar Apollo wist deze ook weer in hun voordeel te veranderen. Toch bleef ZVH in het spoor van Apollo, die na 9-11 verder kon uitlopen door een sterke service bij 13-25 werd deze afgesloten. De vierde set werd een simpele prooi die afgesloten werd met een 12-25 setwinst voor Apollo.

Voor de paravolleyballers van ZVH staat zaterdag 9 november om 15.00 uur in Belfeld de wedstrijd tegen BVC Holyoke op het programma. BVC Holyoke een ervaren ploeg, die al meerdere keren kampioen van Nederland is geworden. Dat wordt een hele grote uitdaging.

bottom of page