top of page

Heren RECO ZVH laat koploper zweten.

Zevenhuizen, zaterdag 2 november ontvingen de heren van RECO ZVH, koploper van de eredivisie Sliedrecht Sport. Dit team getraind door een oud-speler van Zevenhuizen Paul van der Ven wilde die koppositie verstevigen, maar kregen onverwachts een sterk spelende RECO ZVH tegenover zich. In een spannend duel wisten de gasten ternauwernood de vijfsetter winnen. Via de setstanden 28-26, 13-25, 25-22, 18-25 en 12-15 kwam de 3-2 uitslag op de borden.

Trainer/coach Kristian van der Wel stuurde de volgende basis het veld in: Ricardo Hofman, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Timothy Scheffers, Gianno Beij, Ludrich Inocente en libero Mika Prins. In de beginfase van deze eerste set hadden de Zevenhuizense heren moeite om Sliedrecht Sport bij te houden en moesten het juiste antwoord op hun aanvallen nog vinden. Bij 4-9 nam coach Kristian van der Wel zijn eerste time-out en kon door een sterke aanval van Gianno Beij de side-out gewonnen worden. Hierna wist RECO ZVH punt voor punt dichterbij te komen, waarbij Ricardo Hofman sterk acteerde.

Bij 15-15 was de aansluiting een feit en kon Zevenhuizen zelf voor komen, waardoor coach Paul van der Ven van Sliedrecht Sport genoopt was om een time-out te nemen bij 20-18. Het 400-koppige publiek kon genieten van een spannende strijd om de setwinst, waarbij beide teams setpoints wisten te vergaren. RECO ZVH als eerste bij 24-23 kon de set binnen gehaald worden, echter dit werd verzuimd. Bij 24-25 werd de tweede time-out door coach Kristian van der Wel ingezet en daarna kon Ludrich Innocente met zijn blok werd gelijk maken. Dit ging door tot Thomas van Rij bij 27-26 aan de opslag kwam en met zijn service wist hij het beslissende punt te scoren 28-26. In de tweede set kreeg Sliedrecht Sport meer grip op de wedstrijd en kon met hun sterke blokkering en aanval een beslissende voorsprong nemen. Bij 5-11 waren de time-outs op voor Zevenhuizen.

In de eindfase werd er nog gewisseld, bij 6-12 kwam Jan Jaap van Schuylenburg in het veld voor Ludrich Innocente en kwam zelfs Chris van Mullem bij 13-20 in het veld voor Ricardo Hofman ook probeerde coach Kristian van der Wel met de bekende dubbele wissel met de inbreng van Max Nieuwstad en Bram Wiltenburg het tij te keren. Sliedrecht Sport wist met een sterke service en blokkering de set met 13-25 binnen te halen.

De derde set werd weer spannend, waarbij in het begin een foute festival was, veel servicefouten en netfouten aan beide zijde bracht de strijd pas bij 11-11 goed aan de gang. Het blok van Benjamin Parkinson leidde de voorsprong in bij 16-14. Deze basis was goed om door te gaan en gesteund door het publiek wisten de Zevenhuizense heren de leiding vast te houden tot 21-19. Na een time-out van Sliedrecht Sport wisten de gasten zelfs de stand in hun voordeel te keren.

Bij 21-22 nam RECO ZVH een time-out, die uiteindelijk resulteerde in het overnemen van de service en kon door een uitstekend spelende Gianno Beij, die met zijn aanval en het laatste blok de setwinst van 25-22 afdwong. In de derde set wist net als in de tweede set Sliedrecht Sport met hun aanval flink te scoren. Bij 4-8 kwam Cain van Hal in het veld voor Thomas van Rij. Sliedrecht bleef onverstoorbaar door spelen en scoorde punt voor punt die uiteindelijk tot 18-25 leidde en daarmee een vijfde set nodig was voor de totale winst. Sliedrecht Sport wist in deze vijfde set het heft in handen te nemen en met hun blokkering goed te scoren. Bij 4-8 werd van speelhelft gewisseld en kon RECO ZVH gelijk een punt scoren. Toch bleven de gasten meer te scoren dan de thuisclub. Bij 10-14 kwamen Bram Wiltenburg en Max Nieuwstad weer binnen de lijnen voor Gianno Beij en Timothy Scheffers,

dit had gelijk effect met de blokkering van Benjamin Parkinson en de aanval van Max Nieuwstad werd het 12-14, die Sliedrecht Sport noopte tot het nemen van een time-out. Deze had tot resultaat dat het beslissende punt werd gescoord en de set met 12-15 werd gewonnen en zo deze vijfsetter door Sliedrecht Sport werd afgesloten. Hiermee wisten de Zevenhuizense heren een punt binnen te slepen.

Voor zaterdag 9 november gaan de Zevenhuizense heren met de bus naar Nijmegen toe om het op te nemen tegen het team van VoCASA, aanvang wedstrijd is 20.00 uur. VoCASA staat net onder RECO ZVH op de ranglijst met een gelijk aantal punten (3) met één wedstrijd meer gespeeld. Het zal weer een zware wedstrijd worden, die voor de Zevenhuizense heren belangrijk is om te winnen.

Opstelling teams:

RECO ZVH: Timothy Scheffers (Max Nieuwstad(1)), Thomas van Rij(6)(Cain van Hal(1)), Ludrich Inocente(7) (Jan-Jaap van Schuylenburg ), Gianno Beij (27) (Bram Wiltenburg), Ricardo Hofman(16)(Chris van Mullem), Benjamin Parkinson (8) , Mika Prins (L)

Sliedrecht Sport: Rick van der Sluis(10), Michael van Leeuwe (7)(David Azantinlow(1), Yorick de Groot (21), Bart Yark (13), Wessel Anker (16), Gerard Baan (12), Mart de Groot(L)

bottom of page