top of page

Wedstrijd heren RECO ZVH gestaakt vanwege gladheid

Zevenhuizen, zaterdag 12 oktober moest het gebeuren de krachtmeting tussen bekerwinnaar Draisma Dynamo uit Apeldoorn en de herintreder RECO ZVH in de eredivisie, in de sporthal Swanla. Oude tijden leken te herleven, een propvol Swanla met circa 600 man publiek die de start van het seizoen wilde meemaken. Helaas gebeurde wat op 4 mei 1998 ook aan de orde was, door het vele publiek en de hoge vochtigheidsgraad in het gebouw werd de vloer nat en glad. Hierdoor werd de wedstrijd in de tweede set bij 5-9 gestaakt worden.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet beschikken over de geblesseerde Chris van Mullem en bracht de volgende basis binnen de lijnen Ricardo Hofman maakte zijn eredivisie debuut bij RECO ZVH en werd omringd door Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Timothy Scheffers, Gianno Beij, Jan-Jaap van Schuylenburg en libero Mika Prins. Vanaf het begin van de eerste set liet Dynamo zien waarom zij titelkandidaat zijn voor het landskampioenschap.

Met een gedegen service werd de verdediging van RECO ZVH aan banden gelegd en kon Dynamo zowel blokkerend als aanvallend goed scoren. Sporadisch konden de Zevenhuizense heren zelf nog wat punten via het blok (Benjamin Parkinson) en aanval (Gianno Beij) erbij sprokkelen. Kristian van der Wel moest bij 4-9 zijn eerste time-out nemen om de opslag bij Dynamo te ontregelen, dit had geen effect en Dynamo liep verder uit. De tweede time-out voor RECO ZVH bij 12-18 kon ook niet zorgen voor het terug halen van de service.

Na een sterke aanval van Ricardo Hofman, wisselde coach Kristian van der Wel bij 13-21 en bracht Tom van Steenis in het veld voor Thomas van Rij. In de eindfase werd bij 13-23 weer de bekende dubbele wissel uitgevoerd, Bram Wiltenburg en Max Nieuwstad kwamen binnen de lijnen voor Gianno Beij en Timothy Scheffers. De service werd gelijk teruggehaald maar het eerste setpunt bij 15-24 benutte Dynamo en met een sterke aanval werd de set met 15-25 afgesloten.

In de tweede set begon RECO ZVH redelijk had zelfs een puntje voorsprong, die snel teniet werd gedaan.

Bij 2-4 klaagden de Dynamo spelers bij eerste scheidsrechter Koos Nederhoed over de vloer die te glad zo zijn. Na enig oponthoud werd er verder gespeeld en bij 2-6 nam Kristian van der Wel zijn eerste time-out, en zag er een punt bijgeschreven kon worden. Dynamo bleef doorgaan en bij 5-9 werd er weer overlegd met de scheidsrechter en met jurylid Huub van Buul, dit resulteerde met de beslissing om de wedstrijd te staken doordat het te gevaarlijk en blessuregevoelig zou zijn om door te gaan. Wat een leuke volleybalavond zou moeten worden liep af met een kater, waarbij RECO ZVH nog ongeslagen bleef.

Voor de heren van RECO ZVH wordt het een drukke week, woensdag 16 oktober spelen zij in Barneveld om 19.30 uur tegen Advisie-SSS en zaterdag 19 oktober wordt er in Swanla om 19.30 uur gespeeld tegen het Talentteam Papendal. Dan kunnen we kijken of het nu beter gaat in de zaal.

Opstelling teams:

RECO ZVH: Timothy Scheffers (Max Nieuwstad), Thomas van Rij (Tom van Steenis (1)), Jan-Jaap van Schuylenburg (1), Gianno Beij (4)(Bram Wiltenburg), Ricardo Hofman (2), Benjamin Parkinson (2), Mika Prins (L)

Draisma Dynamo: Joris Berkhout (1), Jeroen Rauwerdink (4), Renzo Verschuren (5), Rik van Solkema (1), Mats Kruiswijk (2), Maikel van Zeist (4), Seain Cook (L)(Jeffrey Klok (L))

Uit de oude doos:

Twintig jaar geleden was het vocht ook al een probleem in de wedstrijd op 4 mei 1998, tegen Dynamo in de kampioenspoule werd na de derde set door scheidsrechter Scheffer de wedstrijd een uur stilgelegd en moest het publiek de zaal uit. Na het uur kwam VC Nesselande met trainer Pierre Mathieu weer de zaal in en kon de vierde set met 17-15 winnend afsluiten en de vierde wedstrijd naar zich toe te trekken en daarmee Kampioen worden.

bottom of page