top of page

Incompleet damesteam Jumbo ZVH wint vijfsetter

Rijswijk, in de wedstrijd in Rijswijk kwamen de dames van Jumbo ZVH tegenover het tweede team van Inter Rijswijk te staan. Het incomplete team van trainer René van Essen wist met uiterste krachtinspanning deze wedstrijd via de setstanden 22-25, 25-16, 19-25, 25-22 en 11-15 met 3-2 te winnen.

Trainer/coach René van Essen kon niet beschikken over Tara van Zijl, Loeki Sterkenburg, libero Jolien van Dam en de zieke Demi van Es. Hierdoor kwam een opstelling in het veld, waarbij spelers op een andere positie moest acteren. In het veld kwamen: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Marleen van Vliet, Rianne Hulst, Vera Bruggeman, Chiara Broek, en als libero Sonja van Mil. In de eerste set wisten de Zevenhuizense dames Inter Rijswijk met haar service goed onder druk te zetten. Rijswijk zelf wist zelf niet goed te serveren en mede daardoor kon Jumbo ZVH deze set met 22-25 winnend afsluiten. In de tweede set tapte Rijswijk uit een ander vaatje en kon ZVH de set in balans houden tot 14-15. Rijswijk wist nu de Zevenhuizense dames wel met hun service onder druk te zetten. Coach René van Essen probeerde via de time-outs en schuiven in de passlijn beter in de wedstrijd komen, Dit mocht niet baten en Rijswijk liep verder uit en wist deze set met 25-16 te winnen.

In de vierde set kwam Finola Parkinson binnen de lijnen voor Marleen van Vliet, zodat Marleen ingezet kon worden om de passlijn te ondersteunen. Op de stand van 5-5 kwam Rianne Hulst aan service en wist een gat te slaan naar 5-9. Die voorsprong werd niet meer weggegeven en met een sterke servicebeurt van Finola Parkinson, die meerdere aces scoorde werd deze set met 19-25 in het voordeel van Jumbo ZVH afgesloten. In de vierde set wist Rijswijk gelijk goed te scoren en keek Zevenhuizen al snel tegen een 5-2 achterstand aan. Toch kwamen de dames van coach René van Essen terug via 7-5 werd er uitgelopen naar 10-12. Vooral door de inbreng van Marleen van Vliet ten koste van Rianne Hulst waarmee Marleen in de pass kon helpen. Toch liep Jumbo ZVH weer tegen sterke serviceserie van Rijswijk, die uitliep naar 17-14.

In de eindfase werd er goed set teruggeknokt, maar door twee missers van de scheidsrechter werd de set gewonnen door Rijswijk met 25-22 en moest de vijfde set de beslissing brengen. De vijfde set werd weer een spannend geheel na een achterstand kon met Marleen van Vliet aan de opslaglijn met 7-8 van kant gewisseld worden. Het werd nog even spannend maar met de scores van Vera Bruggeman en Michelle van der Knaap-Bijl werd de winst met 11-15 veiliggesteld.

Coach René van Essen kon met deze uitslag toch tevreden zijn gezien de nodige improvisatie in posities en goed optreden van Rianne Hulst, Finola Parkinson en Sonja van Mil als libero.

Voor de Jumbo ZVH dames staat zaterdag 19 oktober weer een thuiswedstrijd in Swanla op het programma. Om 16.15 uur komt DVC uit Driebruggen het opnemen tegen de Zevenhuizense dames.

bottom of page