top of page

Dames Jumbo ZVH pakken de volle winst

Zevenhuizen, in de eerste thuis wedstrijd wisten de dames van Jumbo ZVH de volle winst van 5 punten binnen te halen. Tegenstander Departyshop.nl VIVES uit IJsselstein was niet opgewassen tegen het service geweld van Jumbo ZVH. Via de setstanden 25-8, 25-16, 25-15 en 25-19 werd de 4-0 overwinning een feit.

Coach René van Essen kon niet beschikken over Tara van Zijl en stelde de volgende basis op in het veld: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Loeki Sterkenburg, Vera Bruggeman, Chiara Broek, Sonja van Mil en libero Jolien van Dam. De dames van Jumbo ZVH wisten vanaf het begin van de eerste set de tegenstander onder druk te zetten met een sterke service van Loeki Sterkenburg en prima blokkeeracties van Michelle van der Knaap-Bijl

moest de coach van VIVES bij 6-1 achter zijn eerste time-out nemen. De opslag werd terug gehaald, maar voor korte uur, bij 7-3 kwam Michelle van der Knaap-Bijl aan de service lijn en zorgde ervoor dat de voorsprong vergroot werd. Mede door alert blokkeren van Mariëlle Gerritsen werd het 13-4. Jumbo ZVH bleef goed in hun spel en dit zorgde ervoor dat na een sterke servicebeurt Mariëlle Gerritsen met een kill-blok de set bij 25-8 afsloot. In de tweede set wist VIVES in het begin wat meer terug te doen en noopte zo dat coach Rene van Essen voor Jumbo ZVH bij 2-5 een time-out moest nemen. De service werd terug gehaald en pas bij 4-6 kon weer het verschil gemaakt worden.

De passers van VIVES kregen het weer moeilijk met de Zevenhuizense service en kon moeizaam tot aanvallen komen en wanneer dat toch gebeurde wist libero Jolien van Dam de ballen van de vloer te houden. Bij 9-7 ontspon zich er meer wedstrijd, maar de servicedruk van Jumbo ZVH bleef het belangrijkste aanvalswapen Er werd verder uitgelopen en bij 24-16 wist Chiara Broek met haar blok het winnende setpunt te scoren met 25-16 kon de set afgesloten worden.

De derde set verliep weer gelijk aan die van de eerste set, na was de service van Sonja van Mil een belangrijk wapen en Jumbo ZVH liep uit naar 14-4. Hierna volgde een periode waarbij de beide teams telkens een puntje wist te scoren maar VIVES kon niet dichterbij komen. Aanvallend wisten Vera Bruggeman en Sonja van Mil veelvuldig te scoren en bracht Jumbo ZVH met 25-15 in deze derde set de winst.

Coach Rene van Essen bracht in de vierde set Marleen van Vliet voor Sonja van Mil binnen de lijnen. Ook in deze set bleef Jumbo ZVH de druk zetten op de verdedigers van VIVES en liepen in de beginfase uit naar 11-5.

Daarna sloop er wat slordigheden binnen het Zevenhuizense team en kon VIVES meer tegenstand bieden en wisten de achterstand verkleinen naar 17-15. Hierna werd er serverend, blokkerend en aanvallend weer volop gescoord door Jumbo ZVH en kon moeder Vera Bruggeman deze set met 25-19 afsluiten.

Voor zaterdag 12 oktober spelen de dames van Jumbo ZVH in Rijswijk tegen het tweede team van Inter Rijswijk, aanvang 14.15 uur.

bottom of page