top of page

Dames Jumbo ZVH kunnen goede start niet vervolgen

Bodegraven, de dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag hun eerste competitiewedstrijd tegen VSTS in Bodegraven. Voor beide teams was dit het begin van het seizoen. De Bodegraafse dames waren goed ingespeeld en konden de jeugdige dames van Jumbo ZVH via de standen 22-25, 25-22, 25-17 en 25-20 met 3-1 overwinnen en de dames met slechts één punt naar huis te sturen.

Coach René van Essen treedt het nieuwe seizoen aan met een sterk verjongde selectie. In deze wedstrijd kon de coach niet beschikken over Marleen van Vliet en begon Jumbo ZVH met Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Tara van Zijl, Chiara Broek, Sonja van Mil, Vera Bruggeman en libero Jolien van Dam aan de wedstrijd. De Zevenhuizense dames begonnen voortvarend en wisten na een gelijk opgaand begin met hun sterke service van aanvoerder Michelle van der Knaap-Bijl en Tara van Zijl een gaatje te slaan, die VSTS coach noopte tot het nemen van time-outs. In de eindfase wist VSTS nog tot 21-22 naderen, maar nadat coach René van Essen zijn team tijdens een time-out weer op het juiste pad kreeg werd deze set met 22-25 een prooi voor de dames van Jumbo ZVH. In de tweede set tapte VSTS uit een ander vaatje en wist een lichte voorsprong te nemen en na 11-11 werd deze groter. Vooral doordat de service van ZVH niet liep. Bij 18-15 moest Jumbo ZVH een time-out nemen en wist de service terug te halen. Bij 22-18 voerde coach René van Essen een dubbele wissel door en kwamen Demi van Es en Rianne Hulst binnen de lijnen voor Michelle van der Knaap-Bijl en Chiara Broek, dit had nog niet direct effect, maar Jumbo ZVH wist tot 24-22 te naderen maar kon niet voorkomen dat VSTS deze set met 25-22 winnend wist af te sluiten.

In de derde set kwam Finola Parkinson in het veld voor Sonja van Mil, hierdoor verliep de aanvallen stroever en bleef ZVH hangen in hun spel, waarbij de servicedruk niet verhoogd werd. VSTS wist hier goed gebruik van te maken zorgde ervoor dat de Zevenhuizense dames onder druk bleven. Ook de bekende dubbele wissel van coach René van Essen bracht niet het effect die nodig was om beter in de wedstrijd te komen en met 25-17 ging deze set naar VSTS.

In de vierde set kwam ook de laatste jeugdspeelster binnen de lijnen. Loeki Sterkenburg nam de taak van Tara van Zijl over. Met jeugdig elan wist Jumbo ZVH het Bodegraafse team wel onder druk te zetten en ZVH wist een 3-7 voorsprong nemen. Deze voorsprong werd tot 14-15 vast gehouden, maar VSTS gesteund door het thuispubliek wist de stand om te draaien en ZVH coach moest een time-out nemen bij 17-15. Dit had niet het gewenste effect en uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een 25-20 setwinst voor VSTS.Jumbo ZVH kon daardoor slechts één punt mee naar huis nemen.

Trainer/coach René van Essen kan toch tevreden terug kijken op deze wedstrijd, alle invallers hebben gespeeld en het niveau werd niet naar beneden getrokken. Daar kan het team verder opbouwen.

Zaterdag aanstaande spelen de dames van Jumbo ZVH in eigen huis tegen het team van Departyshop.nl VIVES uit IJsselstein. De wedstrijd in Swanla begint om 16.15 uur en de steun van hun supporters kunnen de dames goed gebruiken.

bottom of page