top of page

Adri Vente Erelid ZVH Volleybal

Zevenhuizen, zaterdag 22 juni 2019 werd in het dorpshuis Swanla een afsluitende borrel gegeven voor de vrijwilligers van de Zevenhuizense volleybalvereniging. Op deze dag werden de vrijwilligers door voorzitter Joke Scheffers-Veerman bedankt voor hun tomeloze inzet van het afgelopen seizoen. Na haar bedankje werd de oudste vrijwilliger van de club Adri Vente (79) even naar voren gehaald. Uit handen van de voorzitter kreeg Adri Vente een plaque waarop stond dat hij Erelid van ZVH Volleybal was benoemd.

Adri Vente speelde vanaf zijn 18e jaar bij Capelle en door zijn huwelijk kwam Adri in Zevenhuizen te wonen en stopte met volleybal in Capelle aan den IJssel. Begin jaren 70 werd hij door Jan van Leeuwen, van V&A Zevenhuizen gevraagd om bij de vereniging te komen volleyballen. Als actief speler heeft hij in het derde herenteam gespeeld en daarnaast was hij een lange tijd trainer/coach van het dames drie team. Toen het actief spelen minder werd, was Adri lange tijd inzetbaar als scheidsrechter en mocht het zelfs bij de promotiewedstrijd van het eerste herenteam (begin jaren ’90) naar de Eredivisie als tweede scheidsrechter invallen.

Adri Vente was bij vele thuiswedstrijden van de heren van Zevenhuizen te zien als lijnrechter.

Maar het bekendste is Adri van zijn standenbord, waar hij in de gang alle standen van alle teams op bij hield. Elke dinsdagavond kon men hem bezig zien met de borden om de juiste stand van de teams en competitie op te hangen.

bottom of page