top of page

Slechts één set voor zitvolleyballers ZVH in Swanla

Zevenhuizen, in de thuiswedstrijd tegen Spaarnestad uit Haarlem stond niets meer op het spel en konden de Zevenhuizense zitvolleyballers vrijuit spelen, Dit bleek lastiger dan verwacht en de Haarlemmers waren niet bereid om daar aan mee te werken. De gasten wisten via de setstanden 17-25, 25-23, 18-25 en 25-23 met 3-1 te winnen.

ZVH trad aan met een brede selectie voor deze midweekse wedstrijd. Gelegenheidscoach Tom Poortman bracht de volgende basis in het veld: Merijn Bruijne, Julian Perdijk, Robert-Jelle Breunesse, Tom Poortman, Jaap Mensink, Sara Cirelli en libero Pasquale Martucci. De Zevenhuizense spelers wisten tot 12-12 het scoreverloop gelijk op te laten gaan, daarna wist Spaarnestad met een sterke servicebeurt het verschil maken. Waar ZVH niet het geluk aan hun zijde had, waren de gasten wel succesvol en met 17-25 ging deze set dan ook naar hen toe. In de tweede set kwamen Demi van Es en Thomas de Vries binnen de lijnen voor Julian Perdijk en Sara Cirelli. In deze opstelling liep het beter en Jaap Mensink wist met een aantal sterke aanvallen ZVH naar een voorsprong te brengen (8-4). Spaarnestad wist deze weer teniet te doen, door een sterke service en een goede blokkering (9-8). In het vervolg van deze set wist Merijn Bruijne aanvallend en blokkerend zijn punten mee te scoren. In de eindfase kwamen er weer slordigheden in het spel van ZVH en daar wist Spaarnestad dankbaar gebruik van te maken en de set met 23-25 binnen te halen.

ZVH startte in de derde set weer met een andere opstelling, Karen Knip en Sara Cirelli kwamen nu binnen de lijnen ook nu weer begon Spaarnestad ZVH te bestoken met een sterke service waar Zevenhuizen moeite mee had. Kwamen de Zevenhuizense spelers tot aanvallen, dan was er weer het blok van de tegenstander die dit afstrafte. Sporadisch wist ZVH te scoren maar dit was niet voldoend en met 18-25 ging deze set naar Spaarnestad.

De Zevenhuizense ploeg had nu zijn zinnen gezet om de vierde set te winnen, binnen de lijnen zat nu weer Thomas de Vries. Dat gelijk weer liet zien dat blokkeren de nodig punten wist te scoren en ZVH kwam met 7-5 voor. De Haarlemmers wisten terug te knokken tot 16-16, maar nu wisten Sara Cirelli, Jaap Mensink en Merijn Bruijne de score naar 23-17 te tillen. Toch werd het nog benauwd voor de Zevenhuizense spelers, Spaarnestad wist zich op te richten en naar een 24-23 te komen. Robert Jelle Breunisse wist met zijn aanval uiteindelijk de set met 25-23 af te sluiten. Hiermee houdt ZVH slechts één punt over aan deze wedstrijd.

Deze uitslag betekent voor de zitvolleyballers van ZVH dat zij nu zeker zijn van een wedstrijd tegen de kampioen van de Eerste Divisie om uit te maken wie volgend jaar Eredivisie mag spelen. Voor ZVH zijn de zorgen echter groter. Door een aantal blessures, spelers die stoppen of spelers die verhuizen is de bezetting voor volgend seizoen erg krap. Mocht jij nou iemand kennen die zitvolleybal wel eens wil proberen, laat het ons weten!

De zitvolleyballers zijn hard opzoek naar nieuwe teamgenoten voor volgend seizoen. Wil je een keertje proberen of zitvolleybal iets voor jou is, of speel je staand maar zou wel een keer bij het zitvolleybal in willen vallen? Kom een keer langs bij een training! Wij trainen op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00.

Resterend programma:

Za 20 april v.a. 12.00 bekertoernooi en PD

bottom of page