top of page

Blog #22: Schietkraam

Finale 4 van de 5: check! De laatste stap voor we voor het kampioenschap kunnen spelen. We moesten alleen even winnen bij het al gedegradeerde team uit Assen. Iedereen om ons heen is al weken lang bezig met 13 april, DE wedstrijd tegen Kampen. Echter, voor ons is het een heel ander verhaal. Wij moeten het allemaal maar even doen. And we f*cking did it!

De enige opdracht die we zaterdag hadden was winnen. De stand: 3-0, 3-1 of 3-2 zou geen verschil maken. Kampen heeft maar twee sets nodig tegen ons, of we nou 1 of 2 punten in moeten halen op de ranglijst. Dit komt omdat het set saldo van Kampen iets gunstiger is als dat van ons. Kampen speelde om 17:00 uur een potje tegen Dynamo en liet zien dat ze er klaar voor zijn: een dikke 3-0. Het was nu aan ons om te zorgen dat we 13 april de kampioenswedstrijd zouden kunnen spelen. Een kampioenschap die pas in de allerlaatste wedstrijd wordt beslist tussen de nummers 1 en 2 gebeurt heel zelden. Dus u kunt getuigen zijn van iets unieks!

Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn: we hebben gewonnen. Hoe we gewonnen hebben, dat hebben veel mensen gezien in Assen of via de livestream. Het was niet makkelijk, we hebben voor ieder puntje moeten knokken. Assen was dan al gedegradeerd, maar had zeker nog zin om de huid duur te verkopen tegenover eigen publiek . Dat hebben ze goed gedaan, en ze hebben ons laten wankelen. En ja:

  • Een speler zat thuis met andere prioriteiten;

  • Een speler stond ziek in het veld;

  • Er zijn wat pijntjes hier en daar;

  • We speelden ergens 220 km verderop;

  • Assen kon vrijuit spelen en moesten niks;

  • Er zijn spelers die het niet met de coach eens waren, maar een winnende coach heeft altijd gelijk;

  • Er zijn 100 redenen te verzinnen dat het te spannend was.

Maar het maakt allemaal niks uit. De opdracht was "winnen" en dat hebben we gedaan. En het bleek maar weer eens dat we iedereen uit het team nodig hadden en dat zal tot en met de laatste wedstrijd zo zijn. Het enige excuus dat we kunnen maken, is aan onze trouwe volgers die hartverzakkingen, paniekmomenten en gebeden hebben dat we zouden winnen. Het was wel iets te spannend inderdaad, excuus daarvoor. Maar in ruil daarvoor gaan we de 13de een fantastische pot spelen tegen Kampen voor de promotie naar de Eredivisie. Wat ons betreft is het seizoen al geslaagd en hebben we meer bereikt dan we hadden gedacht vooraf. Maar het is de ultieme beloning om zaterdag te winnen en de schaal omhoog te houden. Dit zijn de wedstrijden waar je het voor doet en waar je het hele seizoen voor traint. We zijn er klaar voor! Hopelijk zien we jullie zaterdag in een vol Swanla voor de spannendste ontknoping in jaren!

bottom of page