top of page

Weer geen winst dames Jumbo ZVH in vijfsetter

Veenendaal, de dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag tegen het team van Fysiotherapie Scheepjeshof/VCV, die in achtervolging is op de dames. Het werd een spannende strijd, die uit eindelijk in vijf sets werd beslist door VCV via de setstanden 26-24, 14-25, 24-26, 25-14 en 15-12.

Coach René van Essen begon met zijn vertrouwde opstelling en bracht de volgende basis binnen de lijnen: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Tara van Zijl, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil en libero Jolien van Dam. De dames van Jumbo ZVH kregen in de eerste set te maken met een ontketend VCV, die met hun service de druk bij Jumbo ZVH legde. Bij 6-0 achter moest coach René van Essen zijn eerste time-out nemen. Het duurde toch lang voordat de aanvallen van Marleen van Vliet en Sonja van Mil Zevenhuizen terug in de wedstrijd brachten. Op het eind werd het een spannend geheel waarbij Jumbo ZVH zelfs nog tot setpoint 23-24 kwam. VCV gaf zich niet zomaar gewonnen en pakte deze set met 26-24. In de tweede set tapte Jumbo ZVH uit een ander vaatje en kon nu met meer servicedruk, van onder andere Michelle van der Knaap-Bijl, op VCV een voorsprong opbouwen (6-11) die niet meer uit handen werd gegeven en eindigde in een 14-25 setwinst.

De derde set was spannend en ging gelijk op, mede doordat beide teams een hoge servicedruk ten toon spreiden. Het spelverloop ging op en neer en in de eindfase wist Zevenhuizen met Marleen van Vliet aan de opslag deze set met 24-26 binnen te halen. In de vierde set nam VCV weer de overhand en kon al snel een grote voorsprong nemen. Coach René van Essen wisselde bij 15-3 Rianne Hulst voor de meer ervaren Sonja van Mil en Zevenhuizen kon wat dichterbij VCV komen, maar de inhaal race was te laat en met 25-14 pakte VCV deze set.

De beslissende vijfde set gaf in het begin een zelfde beeld te zien, maar toch kon Jumbo ZVH na een forse achterstand toch nog bij 12-012 langszij komen. VCV gaf geen krimp en wist deze set met 15-12 winnend af te sluiten en zo een 3-2 overwinning behalen.

Voor zaterdag 13 april a.s. staat de wedstrijd tegen het Delftse Kratos om 16.15 uur in Swanla op het programma. In Delft werd het 3-1 voor Kratos, dus de dames kunnen in eigen huis zich revancheren.

bottom of page