top of page

CAS CRM – ZVH op tijd bij de les

Assen, zaterdag speelden de heren van CAS CRM-ZVH in Assen tegen het gedegradeerde Sudosa Desto. Zoals het gehele seizoen vaak gebeurde werd het in deze uit wedstrijd weer een vijfsetter. Via de setstanden 25-23, 22-25, 23-25, 25-20 en 11-15 werd de 3-2 binnen gehaald. Voor de kansen op een mogelijk kampioenschap maakt het niets uit, er zal in de Kampioenswedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Zalmans Reflex alleen een 3-0 of 3-1 uitslag nodig zijn.

Trainer/coach Kristian van der Wel kon niet beschikken over zijn vaste middenaanvaller Benjamin Parkinson en bracht de volgende basis in het veld: Bram Wiltenburg, Ludrich Innocente, Thomas van Rij, Jan Jaap van Schuylenburg, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. Vanaf het begin kreeg het publiek waar voor zijn geld. CAS CRM kreeg te maken met een ploeg die alles of niets kon spelen en dit met een gedegen service kon onderbouwen.

Tot 11-10 ging het gelijk op, maar bij 13-10 nam coach Kristian van der Wel zijn eerste time-out om aanwijzingen te geven en te zorgen dat zijn team de service terug haalden. Dit had effect en bij 18-15 kwam Ludrich Innocente aan de opslag en onder zijn service wist CAS CRM naar een 18-19 voorsprong te komen. In het vervolg daarop ontspon een gelijk opgaande strijd, die door Sudosa met hun sterke service in hun voordeel uitviel. Bij 22-20 werd de bekende dubbele wissel uitgevoerd en kwamen Timothy Scheffers en Gianno Beij voor Max Nieuwsstad en Bram Wiltenburg in het veld. Nu had het niet het gewenste resultaat en Sudosa Assen nam met 25-23 deze set in hun bezit. In de tweede set kwam het team van Sudosa vol vertrouwen in het veld, gesteund door de setwinst van de eerste set. Vanaf het begin werden de Zevenhuizense heren onder druk gezet en hadden weinig in te brengen op de sterke sprongservice van Sudosa.

Bij 3-0 kwam Timothy Scheffers te taak van Bram Wiltenburg overnemen. Sudosa bleef sterk doorgaan met het bestoken van een moeilijke service, dit noopte coach Kristian van der Wel om bij 6-1 en 8-1 time-outs te nemen. Langzaam maar zeker wist CAS CRM terug in de wedstrijd te komen en na een gelijk opgaande strijd werd deze set met 22-25 binnen gehaald.

De derde set gaf een zelfde beeld te zien, waarbij de service van Ludrich Innocente en Gianno Beij regelmatig een gat sloegen in de Assense defensie. Bij 14-18 werd weer de dubbele wissel uitgevoerd en dit verliep goed. Aanvoerder Chris van Mullem wist sterk te scoren en CAS CRM kwam op een 15-20 voorsprong. Sudosa wist in deze fase van de set zich weer op te richten en kwam dichterbij. Coach Kristian van der Wel moest zijn twee time-outs inzetten en bij 20-20 bracht de smash van Chris van Mullem weer een punt lucht. Na een spannende fase wist Thomas van Rij het setpoint 23-25 binnen te slaan. De 2-1 voorsprong in sets gaf de Zevenhuizense spelers niet de rust die zij nodig hadden om door te stoten. Sudosa bleef haar gasten bestoken met een sterke service en wist in aanvallend opzicht ook de boventoon te voeren. Deze set werd uiteindelijk met 25-20 door Sudosa gewonnen en moest een vijfde set de beslissing brengen. In de vijfde set liet CAS CRM zien hoe ze gegroeid zijn in deze competitie en wisten na een achterstand in deze set, dit toch in hun voordeel om te buigen en wist aanvoerder Chris van Mullem zijn team met 11-15 de winst te bezorgen.

Voor de Zevenhuizense heren staat zaterdag de kampioenswedstrijd in Swanla op het programma. Tegenstander Zalsman Reflex heeft nu twee punten voor op CAS CRM en zal aan twee sets genoeg hebben om kampioen te worden. Voor de gastheren zaak om dit niet te laten gebeuren en vanaf het begin er in te vliegen en Reflex onder druk te zetten. De steun van het publiek is daarom erg nodig. De wedstrijd begint om 19.30 uur in Swanla en daar het de laatste reguliere competitiewedstrijd van de Topdivisie is, wordt er ’s avonds een eindfeest georganiseerd.

bottom of page