top of page

Blog #21: Laatste loodjes

Finaleronde 3 van de 5, check! In de wetenschap dat Kampen tegen de hekkensluiter speelde, wisten we dat we gewoon 3 punten moesten pakken in de strijd voor het kampioenschap. Zaterdag mochten we aantreden tegen de mannen uit Bedum (dorpje net boven de stad Groningen). In de uitwedstrijd daar hebben we met pijn en moeite 3-2 gewonnen, dus onderschatting tegen de huidige nummer 9 is niet op zijn plaats.

De laatste weken van een seizoen zijn altijd zware en lange weken. Zeker omdat er weinig jaren zijn dat je nog ergens voor speelt de laatste paar weken. Dan ben je aan het trainen, maar het mag wel klaar zijn. Hoe anders is dat dit jaar? De spanning is enorm! Iedereen leeft mee, iedereen is al bezig met een mooie rode outfit voor de 13de. De kraker tegen Kampen. Voor het zover is hebben wij nog twee zeer belangrijke wedstrijden. Eentje tegen Dio/Bedum en eentje tegen Kampen. De nummers 9 en 12 uit de competitie. Hoe kl*t* zou het zijn om het daar te laten liggen!

 

De wedstrijd tegen Bedum is iets spannender geworden dan we hadden gehoopt, maar met de gehele selectie zijn we weer netjes met 3 punten naar bed gegaan. De eerste set hadden we moeite om Bedum af te stoppen in de aanval, scoorde zelf weinig ballen en Bedum was aan het verdedigen alsof hun leven er vanaf hing. Eerste set dik verloren, extra spannend voor het publiek.

Wij weten natuurlijk wat we kunnen en kunnen dit seizoen altijd terug vallen op ons basisniveau wat andere teams geen 4 sets volhouden. Maar dat werd deze keer toch aardig op de proef gesteld. Het tactisch plan werd in de tweede set omgegooid. Vooral de blokkering moest anders staan en dat zorgde ervoor dat we bij konden blijven. Ook de kracht van drie nieuwe spelers wierp zijn vruchten af. De handrem ging er iets vanaf en het werd heerlijk spannend en met 26-24 wonnen we de set. De laatste twee sets was de rem weer los en was het met Bedum gedaan. Twee keer 25-19 is een degelijke/ zakelijke set zonder al teveel problemen.

 

Het contrast met de week ervoor was wel groot, daar vlogen we uit de startblokken elke set waardoor de tegenstander geen moment in de wedstrijd kon komen. Zou het dan toch de spanning zijn? Dat er spanning is blijkt wel uit het feit dat Kampen ook bijna een punt liet liggen in Assen. Voor ons een extra waarschuwing om het al gedegradeerde Assen niet te onderschatten 6 april. De laatste weken moeten we zorgen dat we fit door de laatste twee finale rondes komen, tot de climax van de competitie.

Hoog springen, hard slaan, moeilijk serveren en vooral blijven genieten. Als we dat maar blijven doen dan stopt niemand ons. We zien jullie de 13de en wellicht in het mooie Assen de 6de van april.

bottom of page