top of page

Moeizame overwinning voor CAS CRM – ZVH

Zevenhuizen, zaterdag speelde CAS CRM-ZVH de een na laatste thuiswedstrijd van de Topdivisie tegen Kenders Bouw-Dio uit Bedum, het team staat op een negende plaats. Na het verlies van de eerste set wisten de Zevenhuizense heren de wedstrijd via de setstanden 18-25, 26-24, 25-19 en 25-19 toch nog naar zich toe te trekken.

Trainer/coach Kristian van der Wel bracht de volgende basis in het veld: Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Jan Jaap van Schuylenburg, Chris van Mullem, Gianno Beij en libero Mika Prins. Vanaf het begin kreeg CAS CRM te maken met een ploeg die alles of niets kon spelen en dit met een gedegen service kon onderbouwen en bij 4-8 moest coach Kristian van der Wel al een time-out nemen.

Sporadisch wisten de Zevenhuizense heren scoren en bij 12-17 werd de dubbele wissel Max Nieuwstad en Bram Wiltenburg voor Timothy Scheffers en Gianno Beij uitgevoerd. Dit had niet het gewenste effect en bij 16-22 werd dit weer teruggedraaid. DIO bleef verdedigend overeind en kon deze set met 18-25 winnend afsluiten. In de tweede set ging nog steeds wisselend en bij 7-7 nam Max Nieuwstad het over van Gianno Beij. Het score verloop ging op en neer en telkens werd één punt voordeel weer door DIO teniet gedaan. Bij 15-17 nam coach Kristian van der Wel een time-out om zijn ploeg weer nieuwe impulsen te geven. Het duurde lang voordat het effect had, bij 17-18 kwam Ludrich Innocente voor Jan Jaap van Schuylenburg binnen de lijnen en CAS CRM bleef in de achtervolging. Bram Wiltenburg nam het stokje over van Timothy Scheffers en kon zijn aanvallers in stelling brengen. Aanvoerder Chris van Mullem wist met zijn service en drie meter aanval de stand in Zevenhuizense voordeel brengen (22-21). In deze eindfase werd het erg spannend en wist op het eind bij 25-24 zijn team op setpoint te brengen.

Het sterke blok van Ludrich Innocente wist de set met 26-24 binnen halen.

Coach Kristian van der Wel liet in de derde set het team staan, die de tweede set had binnen gehaald. CAS CRM kon nu wel meer druk op DIO uitoefenen en kon langzaam een voorsprong opbouwen. Zowel serveren als blokkerend wist Ludrich Innocente goed te scoren en op de juiste momenten kwam Benjamin Parkinson ook tot scoren. Bij het setpoint wist Chris van Mullem het beslissende punt te scoren 25-19. DIO kwam in de vierde set wat beter uit de startblokken en kon met miraculeuze verdedigende acties punten scoren. Pas na 8-9 kon CAS CRM de stand in hun voordeel brengen en uitlopen naar 14-10.

Deze werd niet meer uit handen gegeven en nu wist Thomas van Rij in deze eindfase een beslissende rol op te eisen en deze set met 25-19 afsluiten.

Door deze 3-1 overwinning blijft CAS CRM op slechts één punt achter op koploper Zalsman Reflex, de tegenstander in de laatste thuiswedstrijd op 13 april. Maar voor dat het zover is, gaan de Zevenhuizense heren naar Assen om het op te nemen tegen hekkensluiter Sudosa-Desto

bottom of page