top of page

Dames Jumbo ZVH vallen in herhaling

Zevenhuizen, de dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag in eigen huis tegen het tweede team van Bende Service Thor uit Bergambacht. Werd vorige week met 3-2 verloren van VSTS in een wedstrijd die goed begon. Ook in deze thuiswedstrijd gebeurde dit, via de setstanden 25-12, 19-25, 25-21, 15-25 en 13-15 werd uiteindelijk de wedstrijd met 3-2 door Thor gewonnen.

Coach René van Essen stelde de volgende basis op: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Tara van Zijl, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil en libero Jolien van Dam. De dames van Jumbo ZVH wist met Marleen van Vliet aan de opslag direct door te stoten naar een 6-2 voorsprong die onder de hoge service druk van Zevenhuizen uitliep en de eerste time-out bij 8-2 werd genomen. In de rally’s wist Jolien van Dam alle ballen van de grond houden en Jumbo ZVH pakte met 25-12 deze set.

In de tweede set wist Thor onder de druk uitkomen en zelf druk te zetten op Zevenhuizen. Bij 12-13 werd een dubbele wissel door coach René van Essen uitgevoerd, Demi van Es en Rianne Hulst kwam in het veld voor Chiara Broek en Michelle van der Knaap-Bijl. In de eindfase wisten de gastdames nog wat terug te komen maar Thor hiel de teugels strak in handen en met 19-25 werd de stand gelijk getrokken.

In de derde set wist Jumbo ZVH zich te herstellen en kon nadat de dubbele wissel weer was ingevoerd meer afstand van Thor nemen en zorgde dat zij bij 12-8 hun eerste time-out moest nemen. Bij 16-13 werd de dubbele wissel weer terug gedraaid. Jumbo ZVH bleef in hun spel en had op het eind in Marleen van Vliet een sterke blokkeerder en aanvaller die deze met 25-21 wist binnen te slepen. In de vierde set gaf coach René van Essen de jeugd weer een kans, Rianne Hulst en Demi van Es kwam binnen de lijnen. Met veel service druk werd al snel een 7-2 voorsprong genomen. Echter dit konden de dames niet vasthouden en Thor wist door een sterke aanval en goed verdedigen de stand in hun voordeel te keren. Ook op het eind wisten ze het vast te houden en met 15-25 werd een vijfde set afgedwongen. In die vijfde set bleef het team staan en Thor bleef het goede spel doorvoeren. De service druk was hoog en er werd met een grote achterstand van kant gewisseld. Jumbo ZVH wist toch nog dichterbij te komen maar Thor gaf niets meer weg en met 13-15 werd het een 3-2 uitslag voor Thor.

Voor de ranglijst heeft deze uitslag geen grote gevolgen en de dames hebben volgende week rust en zullen het op zaterdag 6 april het in Veenendaal opnemen tegen Fysiotherapie Scheepjeshof/VCV.

bottom of page