top of page

Blog #20 : Discolicht

Finale ronde 2 uit 5, met vlag en wimpel geslaagd. Afgelopen zaterdag speelde we in Veenendaal een niet te onderschatte uitwedstrijd. Veenendaal probeert zich te handhaven in de topdivisie en dat lukt nog niet aardig, dus ze proberen ten koste van alles punten te pakken. Concurrent Rijswijk speelde om half 5 in Apeldoorn en is bezweken onder de druk. 3-1 verloren en bij winst aan onze kant, zou het gat naar 4 punten oplopen.

Waar de sporthal in Veenendaal weer voor de helft gevuld was met supporters uit Zevenhuizen, vlogen we uit de startblokken. We pakten een paar punten voorsprong en die hebben we de hele wedstrijd niet meer weg gegeven. Ik kan er niet meer van maken deze week. We hebben een dijk van een pot neergezet, weinig eigen fouten en de tegenstander geen moment een kans gegeven om in de wedstrijd te komen. Serverend was iedereen op dreef wat resulteerde in een slechte passing bij VCV waardoor we veel rally’s konden spelen die we vaak wonnen. De setstanden liegen er dan ook niet om: 25-19, 25-17 en 25-15. De jongens uit Veenendaal hebben even een lesje volleybal gehad. De eerste keer doen we dat gratis, voor de volgende les moeten ze gaan betalen. De speaker van VCV is tijdens de wedstrijd zelfs ons maar gaan aanmoedigen, omdat ze afgeslacht werden.

Inmiddels hebben we zelfs onze eigen feestwagen maar ingericht om al die overwinningen te vieren. Tussen Veenendaal en Zevenhuizen heeft iedereen in elk geval geweten dat we gewonnen hebben. De Party-Bora van Boom Boom Gianno is te huur voor een vriendenprijsje, ook kan er worden meegereden voor een volledige "Heren 1 experience". Voor boekingen dient u zich te melden bij onze team manager.

Al met al schept dit veel vertrouwen richting finale ronde 3, de thuiswedstrijd tegen Dio-Bedum. Ook zij moeten zich nog veilig spelen, maar dat gaat niet tegen ons gebeuren. Deze week weer de beuk erin en vlammen zaterdag. De ontknoping nadert en het is razend spannend, heerlijk spannend. Het blijft toch een heerlijk gevoel om voor een kampioenschap te spelen waarbij iedereen zo meeleeft. Bij voorbaat al dank daarvoor! We zien jullie zaterdag, we zijn op ramkoers.

bottom of page