top of page

Dames Jumbo ZVH kunnen goede start niet vervolgen

Bodegraven, zaterdag speelden de dames van Jumbo ZVH in Bodegraven tegen VSTS en wisten dat het een zware opgave zou worden. VSTS wist uiteindelijk via de setstanden 13-25, 25-22, 23-25, 25-21 en 15-4 de wedstrijd met 3-2 te winnen. Coach René van Essen was met een kleine selectie en assistent Karen Knip vertrokken naar Bodegraven. In de eerste set stonden Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Tara van Zijl, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil en libero Jolien van Dam in de basis. De dames van Jumbo ZVH begonnen goed en wisten met veel servicedruk de gastvrouwen onder druk te zetten, waardoor zij niet in hun spel konden komen. Zevenhuizen wist de vele rally’s vaak tot een goed einde te brengen en met 13-25 werd deze set binnen gehaald. De tweede set gaf een ander beeld te zien, de strijd ging gelijk op en de servicedruk van de eerste set kon niet ingezet worden. VSTS kon beter in het spel komen en bij 19-17 nam coach René van Essen zijn eerste time-out om zijn team weer op het goede spoor te krijgen. Dit lukte niet en VSTS wist in de eindfase de grip op de wedstrijd vast te houden en deze set met 25-22 afsluiten.

In derde set wisten de dames van Jumbo ZVH zich te herstellen en kon meer druk op de VSTS verdediging uitoefenen. Bij 6-6 voerde coach René van Essen een dubbele wissel uit, in het veld kwamen Rianne Hulst en Demi van Es binnen de lijnen voor Chiara Broek en Michelle van der Knaap-Bijl. Het score verloop ging op en neer en bij 15-12 werd de te wissel terug gedraaid. Langzaam maar zeker wist Jumbo ZVH het score verloop in hun voordeel te brengen, mede door het sterke spel van de middenaanvallers. In de eindfase wist Chiara Broek met haar service de stand naar 23-25 brengen. Coach René van Essen, bracht in de vierde set Demi van Es en Rianne Hulst binnen de lijnen. VSTS rook dat er kansen lagen en wist met hun service, snel punten te scoren en een groot gat te slaan. Bij 16-5 kwam Sonja van Mil voor Rianne Hulst weer in het veld, maar het effect bleef uit. Bij 20-16 kwamen Chiara Broek en Sonja van Mil weer in het veld. Er werd weer punten gescoord, maar de achterstand was te groot om te verkleinen en de Zevenhuizense dames moesten toezien dat deze set met 25-21 naar VSTS ging en een vijfde set de beslissing moest brengen. In de vijfde set stond de eerste basis weer in het veld, maar deze kon het niveau van de eerste set niet halen. VSTS was ontketend en Jumbo ZVH kon niet tot scoren komen en moest lijdzaam toezien dat VSTS deze set met 15-4 won. Het team van Jumbo ZVH blijft nog in e top vijf staan en VSTS is dichterbij gekomen.

Voor aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Bende Services Thor uit Bergambacht om 16.15 uur in Swanla op de rol. In de eerste ontmoeting was Thor met 3-1 de winnaar. Voor de dames een kans om zich te revancheren.

bottom of page