top of page

Dames Jumbo ZVH geeft jeugd speelruimte

Zevenhuizen, zaterdag kregen de dames van Jumbo ZVH de hekkensluiter van de competitie, Velo uit Wateringen op bezoek. Gezien de stand op de ranglijst moesten de Zevenhuizense dames winnen en dat werd dan ook gedaan. Via de setstanden 25-5, 25-11, 25,21 en 25-12 werd een 4-0 uitslag bewerkstelligd en dat betekende gelijk vijf winstpunten.

Coach René van Essen had bij deze wedstrijd zelfs twee assistenten, Karen Knip en Vera Bruggeman. Bovendien was selectie compleet en aangevuld met jeugd speelsters. Maar de volgende basis startte in de eerste set: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Tara van Zijl, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil en libero Jolien van Dam, die deze taak vast van Kim Walter overneemt. Vanaf het begin wisten de Zevenhuizense dames de gasten onder druk te zetten en wist Marleen van Vliet met haar service als ondersteuning tot een 9-1 voorsprong te komen.

Aanvallend zorgde Sonja van Mil daarbij voor de nodig punten. Velo had niet de macht om onder deze druk uit te komen en zag Jumbo ZVH verder uitlopen. De sporadische aanvallen van Velo werden door libero Jolien van Dam eenvoudig verwerkt en deze set ging met een sterke blokkering van Tara van Zijl en Marleen van Vliet met 25-5 in handen van Zevenhuizen. In de tweede set nam Demi van Es het spel verdelen over van Chiara Broek, toch wist Velo iets meer tegenstand te bieden, maar de dames van Jumbo ZVH gingen op de ingeslagen weg goed door. Bij 12-6 bracht coach René van Essen, de eerste jeugdspeelster binnen de lijnen, Loeki Sterkenburg nam even het serveren over van Mariëlle Gerritsen, ook nu werden er punten gescoord. De druk werd nog meer opgevoerd en de service was een sterk wapen van alle speelsters. De set werd door Sonja van Mil met haar service afgesloten bij 25-11.

Ook in de derde ging het score door, de service van Michelle van der Knaap-Bijl zorgde ervoor dat de stand van 5-2 naar 13-3 werd getild. In die fase waren de aanvallen van Mariëlle Gerritsen en Sonja van Mil doeltreffend. Bij 13-2 werd aan Zevenhuizense zijde een dubbele wissel uitgevoerd, Chiara Broek en Rianne Hulst kwam in het veld voor Michelle van der Knaap-Bijl en Demi van Es. De punten machine bleef op volle toeren draaien, maar halverwege stokte dit en wist Velo met hun service meer druk op de verdediging te zetten. Bij 22-17 werd de dubbele wissel weer teruggedraaid en kwam er weer rust binnen het team. Uiteindelijk wist Jumbo ZVH deze set met 25-21 binnen te halen. In de vierde set kwamen Rianne Hulst en Loekie Sterkenburg vanaf het begin binnen de lijnen en wisten mede het goede spel op te pakken. Jumbo ZVH liep weer fors uit en Velo coach nam bij 8-1 zijn eerste time-out. Dit had effect en kreeg Velo weer de service, dat was van korte duur.

De jeugd wist zowel serverend als aanvallend punten te scoren en zorgde dat de stand naar 16-5 werd getild. Bij deze stand kwam Sam Scheffers in het veld voor Michelle van der Knaap-Bijl en het team bleef doorgaan met scoren. De laatste jeugdspeelster die nog niet ingezet was werd bij 24-9 ingezet, Tara van Es nam het over van Chiara Broek, voor haar was het jammer dat op dat moment Velo een sterke serveerder had staan, die er voor zorgde dat de pass aan Zevenhuizense kant niet goed werd uitgevoerd en directe punten opleverde en zij niet echt in actie hoefde te komen. Toch wist Jumbo ZVH deze set met 25-12 winnend af te sluiten. Hiermee verdiende de thuisclub de volle vijf punten en stijgen ze een plaats op de ranglijst.

Voor de Zevenhuizense dames staat zaterdag 16 maart om 16.30 uur de wedstrijd tegen VSTS in Bodegraven op het programma en kan het een zware wedstrijd worden daar VSTS slechts twee punten achter Jumbo ZVH staan.

bottom of page