top of page

CAS CRM – ZVH houdt alles in eigen hand

Zevenhuizen, In de streekderby van CAS CRM-ZVH met VCN uit Capelle aan den IJssel wisten de Zevenhuizense heren na een moeizaam verlopen wedstrijd toch de winst via de setstanden 27-25, 20-25, 25-17 en 25-15 met 3-1 te winnen. Hiermee blijf CAS CRM in de race om het kampioenschap.

Trainer/coach Kristian van der Wel begon de wedstrijd met de volgende basis: Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Jan Jaap van Schuylenburg, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. De thuisclub had een moeizame start en na een lichte voorsprong nam VCN het heft meer in handen en noopte coach Kristian van der Wel bij 6-8 tot het nemen van een time-out. Dit had effect gelijk wist Benjamin Parkinson een punt te scoren en de opslag terug te halen. Hierna ontspon een gelijk opgaan de strijd,m waarbij Thomas van Rij veelvuldig wist te scoren. Bij 16-12 nam coach Ferry van Hal van VCN een time-out, dit had nog niet direct effect en hij moest dit bij 19-16 nogmaals herhalen. Langzaam kwam VCN dichterbij en bij 21-21 bracht coach Kristian van der Wel zijn bekende dubbele wissel in stelling: Gianno Beij en Bram Wiltenburg kwamen in het veld voor Timothy Scheffers en Max Nieuwstad,deze bleven tot 24-23 binnen de lijnen staan.

VCN wist weer op gelijke hoogte te komen en CAS CRM had drie setpoints nodig voordat Timothy Scheffers met zijn aanval de stand op 27-25 bracht. VCN startte de tweede set met meer vertrouwen en kon een voorsprong opbouwen. Coach Kristian van der Wel probeerde van alles time-outs, wissels maar VCN bleef met hun sterke blokkering de Zevenhuizense aanvallen goed pareren. Uiteindelijk nam VCN deze set met 20-25 in hun bezit.

In de derde set stonden Ludrich Innocente en Gianno Beij binnen lijnen voor Jan Jaap van Schuylenburg en Max Nieuwstad. CAS CRM wist na de gelijk opgaande beginfase uit te lopen en moest coach Ferry van Hal vluchten in een time-out bij 14-10.

De gastheren bleven VCN met een sterke service bestoken en liepen gestaag uit. Chris van Mullem wist zijn team naar het 24-19 setpoint te slaan en Ludrich Innocente kon dit punt binnen halen en de set afsluiten met 25-19. In de vierde set was de weerstand van VCN gebroken en liep, CAS CRM snel uit onder de service van Thomas van Rij naar 9-3. VCN kon niet terug komen en zag dat

de achterstand op bleef lopen. Wat VCN coach ook probeerde met zijn wissels, niets lukte echt en met de laatste smash van Benjamin Parkinson werd deze set met 25-15 afgesloten.

Door deze winst blijft CAS CRM in het spoor van koploper Reflex, slechts één punt achter en nog vier wedstrijden te gaan.

Voor komende zaterdag staat de wedstrijd tegen MKB Accountants/VCV in Veenendaal op de rol, de aanvang is om 19.30 uur en ook daar moeten de Zevenhuizense heren voluit gaan om kansen te behouden.

bottom of page