top of page

Zitvolleyballers kunnen geen potten breken in Sneek.

Sneek, zaterdag 2 maart speelden de zitvolleyballers voor de tweede keer dit seizoen uit in Sneek tegen v.a.s. F.D.S.. Na de 2-3 overwinning in de reguliere competitie, bleven alle punten ditmaal in Sneek. Een kostbare nederlaag van 4-0 met de setstanden 25-19, 25-17, 25-16 en 25-15

Coach Tom Poortman had acht spelers meegenomen naar de Sneker Sporthal. Jaap Mensink was nog aan het genieten van zijn welverdiende vakantie, maar werd hard gemist. De eerste set werd er begonnen met Thomas de Vries, Timo Mans, Sara Cirelli, Robert-Jelle Breunesse, Merijn Bruijne, Julian Perdijk en libero Pasquale Martucci. Hugo de Winter begon op de bank. Thomas de Vries wist vanaf het begin gelijk een goede servicedruk te leveren. Op zijn opslag nam ZVH een 2-0 voorsprong. Echter bleek FDS ook op de service te hebben getraind en was de servicedruk van de Friezen vele malen hoger dan die van ZVH. Bij 14-8 nam coach Tom Poortman de eerste time-out.

Op de services van Timo Mans en Sara Cirelli kwamen de Zevenhuizenaren terug tot 16-15 en na de time-out van coach Hong Zhao zelfs tot 16-16. Carin Kuijpers ging serveren op de plaats van Albert Wijma en wist zo weer een gaatje te slaan naar 20-16. Luuk Adema deed daar nog een schepje bovenop en met 25-19 ging de set naar v.a.s. F.D.S..

In de tweede set begon Hugo de Winter op de plaats van Thomas de Vries. ZVH had een beter antwoord op de services van FDS in de tweede set. Toch was de pass nog niet optimaal waardoor Merijn Bruijne en Timo Mans als spelverdelers de zware taak hadden om de aanvallers toch in stelling te brengen. Dit lukte de twee voormalig internationals uitstekend. Met mooie aanvallen en slimme prikballen namen de aanvallers van ZVH de Friese verdediging onder vuur. Het blok was een groot sta-in-de-weg bij deze acties. En al was de bal langs het blok dan kreeg FDS er toch vaak nog een hand onder. Ook met Thomas de Vries op de plaats van Robert-Jelle Breunesse kwam ZVH er niet doorheen. Met 25-17 bleef ook de tweede set in Sneek.

In de derde set begon Sara Cirelli op de bank. Bij FDS leek de scherpte een beetje van het spel af en ZVH kon terug komen in het eigen spel. Tot 11-11 ging de set gelijk op. Na een time-out van Hong Zhao kregen Albert Wijma en Jacob Hoeksma met een lastige service de verdediging van ZVH toch aan het rammelen. Wim Geisterfer mocht na een sterke ronde aan het net met zijn service het laatste zetje geven: 25-16.

Ondanks dat het team van ZVH vastbesloten was om het bonuspunt dan maar mee te nemen terug over de afsluitdijk, trok FDS de muur bij het net weer zo hoog op dat er geen doorkomen aan was. Tot 13-10 ging het nog enigszins gelijk op, daarna deed het team van Hong Zhao helemaal de deur dicht en liep hard weg bij ZVH. Met 25-15 ging de laatste set ook naar v.a.s. F.D.S..

Voor ZVH is het duidelijk waar de komende tijd aan gewerkt moet worden. Hier hebben ze twee weken de tijd voor. 16 maart wacht om 18.30 Spaarnestad in Haarlem. ZVH gaat dan proberen om de eerste punten in de degradatiepoule binnen te halen. De achterstand op Spaarnestad is nu 2 punten, v.a.s. F.D.S. staat al 6 punten voor. Om het verblijf in de eredivisie met zekerheid te verlengen is het zaak om minimaal één van deze ploegen in te halen. Hiervoor is uw steun nog harder nodig dan het al was na de nederlaag van dit weekend. Mocht u 16 maart niet naar Haarlem kunnen komen dan spelen de zitvolleyballers ook 23 maart en 9 april nog thuis in Dorpshuis Swanla.

De zitvolleyballers zijn altijd opzoek naar nieuwe teamgenoten. Wil je een keertje proberen of zitvolleybal iets voor jou is, of speel je staand maar zou wel een keer bij het zitvolleybal in willen vallen? Kom een keer langs bij een training! Wij trainen op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00.

bottom of page