top of page

Dames Jumbo ZVH serverend naar winst

Zevenhuizen, de dames van Jumbo ZVH dames speelden zaterdag voor de competitie tegen het team van Studentfiets Switch uit Utrecht. In de eerdere ontmoeting wisten de Zevenhuizense dames met 3-1

te winnen en nu waren de dames erop gebrand om minimaal het zelfde resultaat te behalen. Met een sterke service lukt dat en via de setstanden 25-17, 23-11, 20-25 en 25-16 werd de 3-1 overwinning een feit en stijgen ze een plek op de ranglijst.

Coach René van Essen had bij deze wedstrijd Karen Knip als assistent en kon zijn voltallige selectie gebruiken. Jumbo ZVH begon de wedstrijd met de volgende basis op: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Tara van Zijl, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil en libero Jolien van Dam, die de taak van de afwezige Kim Walter overnam. De dames van Jumbo ZVH begonnen gelijk goed aan de wedstrijd en had in Marleen van Vliet de vrouw die vanaf de achterlijn snoeihard serveerde en gelijk de toon zette in deze eerste set. Zevenhuizen liep uit, maar kon niet verhinderen dat de dames van Switch toch terug kon komen en zelfs met 14-15 voorkwam. In deze fase wist Sonja van Mil sterk te scoren en kwam Jumbo ZVH met 23-16. In de eindfase kon Mariëlle Gerritsen nu de beslissende punten scoren en met haar laatste blokkering werd de stand op 25-17 gezet. In de tweede set schoot Zevenhuizen uit de startblokken en ook nu was de service van Marleen van Vliet weer sterk en kon Jumbo ZVH uitlopen naar een 9-1 voorsprong. Ook aanvallend wisten Tara van Zijl en Michelle van der Knaap-Bijl hun punten bijeen te slaan. Bij 14-5 liet coach René van Essen, jeugdspeelster Rianne Hulst debuteren en bracht haar voor Sonja van Mil in om te serveren. Dit deed Rianne met verve en scoorde daarmee gelijk twee punten. De Zevenhuizense dames bleven in deze set goed doorgaan en met de laatste aanval door het midden van Mariëlle Gerritsen werd deze set met 25-11 binnen gehaald.

In de derde set bracht coach René van Essen een andere samenstelling binnen de lijnen. Ara van Zijl bleef langs de kant en Loeki Sterkenburg nam haar taak over. Er ontspon een spannende strijd, waarbij Zevenhuizen in het begin een lichte voorsprong nam. Bij 9-8 nam Demi van Es het spel verdelen over van Chiara Broek en wist met haar service de stand 12-9 brengen. Hierna nam Switch het heft in handen en zorgde met hun service verder er voor dat de Zevenhuizense verdediging in de problemen kwam. Hiermee kon de aanval niet goed opgebouwd worden en werden er door te forceren onnodig fouten gemaakt en sloot Switch deze set met 20-25 in voordeel af. Coach René van Essen stelde de basis van de eerste set weer op in de vierde set. Switch begon sterk en wist een voorsprong te nemen, die door sterk aanvallen van Sonja van Mil omgezet kon worden in een voorsprong voor Jumbo ZVH. Bij 10-9 kwam Rianne Hulst weer voor Sonja van Mil in het veld en zij kon met haar service Switch weer onder druk zetten.

Tot 14-14 ging het gelijk op, daarna kon Michelle van der Knaap-Bijl met een hattrick zorgen voor een grotere voorsprong. In de eindfase probeerde de coach van Switch nog van alles maar Jumbo ZVH verslapte niet en had in debutant Rianne Hulst de speelster in huis om de set binnen te halen met haar laatste aanval en de stand op 25-16 te brengen.

Voor de dames van Jumbo ZVH staat zaterdag 9 maart aanstaande om 16.15 uur weer een wedstrijd in Swanla op het programma, dan wordt er gespeeld tegen Velo uit Wateringen, dit team is de hekkensluiter van de derde divisie en de verwachtingen zijn hoog gespannen.

bottom of page