top of page

Blog #18: Stilte

Een potje volleybal spelen op zaterdag avond, is voor ons het mooiste wat er is. We trainen er veel voor en vinden het leuk om competitie te bedrijven en vinden dit misschien wel het belangrijkste moment van de week. Soms zijn er echter dagen dat je beseft dat volleybal maar een spelletje is, lang niet het belangrijkste. Dinsdag kregen ook wij het overlijden van Lotte te horen. De minuut stilte die we voor de wedstrijd hielden voor haar, was zaterdag eigenlijk het enige wat telde. Een bijzonder beladen minuut waarin je beseft dat je in je handen mag klappen dat je nog kunt sporten. Namens het hele team: Ontzettend veel sterkte aan het gezin van Lotte, haar vrienden en familie, die je ontzettend zullen missen.

 

Hoe zeer je ook de knop om probeert te zetten, als de wedstrijd dan toch begint, het lukt niet helemaal. We hebben de wedstrijd met 3-1 uit het vuur gesleept, het ging verre van vanzelf. Dynamo had de eerste vier wedstrijden van 2019 al gewonnen en was in een goede flow met het team. Ook hebben we tijdens de uit-wedstrijd onnodig twee sets laten liggen, dus was het tijd om weer is een appeltje te schillen.

Na een snelle 2-0 voorsprong lieten we de derde set uit onze handen glippen. De passing viel weg en de wissels konden niet brengen wat er van werd verwacht. Dynamo rook bloed en wist de derde set te winnen. Vooral het midden was niet af te stoppen voor ons. In de passing ging Dynamo enorm kort staan en daar hadden we in de serve te weinig antwoord op. Dit resulteerde in een goede pass waardoor het midden altijd aanspeelbaar was. In de vierde set wisten we twee keer een gaatje te slaan door een aantal lange rally’s winnend af te sluiten en konden met een aantal flinke blokkeringen Dynamo eindelijk afstoppen.

 

Na de wedstrijd kwam ook nog het bericht dat Rijswijk 2-3 verloren had in Den Dungen (inderdaad, dat deden wij daar ook). Dit betekent dat we de tweede plaats in handen hebben. Met een achterstand van 1 punt en 1 wedstrijd meer gespeeld, staan we in theorie op 4 punten achterstand. Enige wat ons rest is alle wedstrijden winnen en hopen dat Kampen een misstap maakt en dat we de laatste wedstrijd van het seizoen om de prijs spelen. Maar first things first, zaterdag een lastige uit-wedstrijd in Tilburg. Voorgaande jaren is daar namelijk iedere keer verloren, dus het wordt tijd voor revanche. Ook speelt diezelfde avond Kampen tegen Rijswijk, als dat geen punten morsen wordt!

Al met al was het een hele wrange wedstrijd om te spelen. Na zo’n droevige gebeurtenis moet je toch met passie en strijd voor de “lol” gaan volleyballen. Deze week weer hard trainen, en zaterdag in Tilburg 3 punten pakken is onze missie deze week! We zien jullie hopelijk weer op zaterdag 9 maart als onze buren uit Capelle op bezoek komen in Swanla. Dit wordt zeker een strijd met veel vuur!

bottom of page