top of page

Winst voor dames Jumbo ZVH in tumultueuze wedstrijd

Zevenhuizen, de Jumbo ZVH dames speelden zaterdag in eigen huis tegen GSC Haaglanden.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er stil gestaan bij het plotselinge overlijden van de 18-jarige, Lotte Sol die tien jaar bij ZVH Volleybal had gespeeld. Na de voorbereiding van de wedstrijd nam voorzitster Joke Scheffers-Veerman het woord en werd een minuut stilte in acht genomen.

Hierna werd de wedstrijd begonnen en werd er fanatiek gespeeld. Jumbo ZVH wist de eerste drie sets met 25-19, 25-19 en 25-23 winnend af te sluiten. Haaglanden getergd door de beslissingen van de scheidsrechter wist de bonus set met 21-25 te winnen.

Coach René van Essen kon weer beschikken over een ruime selectie en stelde de volgende basis op: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Tara van Zijl, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil en libero Kim Walter.

Haaglanden wist door sterk aanvallend spel en goede blokkering direct een voorsprong te nemen (3-6). Maar nadat aanvoerster Michelle van der Knaap-Bijl aan de opslaglijn verscheen en met haar service de verdediging van Haaglanden onder druk te zetten en Jumbo ZVH naar een 12-7 stand bracht. De Zevenhuizense dames konden nu de voorsprong consolideren en wist de druk op Haaglanden vast te houden. Aanvallend wist Sonja van Mil haar punten mee te pakken en Zevenhuizen wist deze set met 25-19 binnen te slepen.

In de tweede set namen de dames van Jumbo ZVH gelijk een voorsprong, deze kon nog door Haaglanden verkleind worden. Maar wederom wist Michelle van der Knaap-Bijl met haar service vanaf 16-15 naar 24-16 te brengen. Mede met behulp van een sterk blokkerende en aanvallende Mariëlle Gerritsen en Sonja van Mil. Uiteindelijk werd de eindstand van deze set op 25-19 beëindigd.

Coach René van Essen bracht Loeki Sterkenburg binnen de lijnen voor Tara van Zijl in de derde set. De aanvals combinaties met haar liepen niet geolied en daar kon Haaglanden van profiteren en die zelf aanvallend veelvuldig wist te scoren. Toch kon Zevenhuizen langzaam maar zeker weer terug komen en bij 17-14 kwam Karen Knip voor Sonja van Mil in het veld.

Ook nu wist Haaglanden de achterstand om te buigen en voor te komen, bij 20-22 nam coach René van Essen zijn tweede time-out en kon Karin Knip de opslag terug halen. In deze fase was het erg tumultueus, Haaglanden ageerde vaak bij de eerste scheidsrechter, terwijl de Jumbo ZVH rustig bleven. Bij 23-23 nam de coach van Haaglanden een time-out om zijn ploeg weer op de rails te zetten. Maar na twee sterke aanvallen van Marleen van Vliet wist Zevenhuizen deze set met 25-23 winnend af te sluiten.

Hierna kwamen de scheidsrechters naar het Zevenhuizense publiek om aan te geven dat zij niet zo hard mochten aanmoedigen. Omdat de tegenstanders er last van hadden, volgens het principe dat de thuisspelende ploeg altijd gesteund moet worden door hun supporters werd er alleen maar meer gesupporterd. In de bonusset, wist het getergde Haaglanden, die constant tegen de scheidsrechter had geageerd, Zevenhuizen beter onder druk te zetten. Bij 12-13 achter nam jeugdspeelster Tara van Es het spelverdelen over van Chiara Broek en wist haar team in de achtervolging te zetten. In de eindfase was de blokkering en service goed, maar Haaglanden liet zich niet meer verrassen en sloot deze set met 21-25 af en nam toch nog een punt mee naar huis.

Voor de dames van Jumbo ZVH zal de competitie op zaterdag 2 maart om 16.15 uur in Swanla tegen Studentfiets Switch weer beginnen. De Zevenhuizense dames spelen eerst nog in de kwartfinale van de beker op maandagavond 18 februari om 20.00 uur in Swanla tegen het team van Van den Hengel Sovoco uit Soest.

bottom of page