top of page

CAS CRM – ZVH wint en stijgt naar tweede plaats

Zevenhuizen, de heren van CAS CRM-ZVH speelden zaterdag in eigen huis tegen het tweede team van SV Dynamo Apeldoorn. Ook voorafgaand aan deze wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen voor het overlijden van de 18-jarige Lotte Sol, tot vorig jaar lid van ZVH Volleybal. Hierna kon de wedstrijd beginnen, in de eerste ontmoeting in Apeldoorn werd een benauwde 3-2 overwinning behaald, dus was het afwachten hoe het in deze wedstrijd zou gaan. CRM wist nu de leiding nemen en via de setstanden 25-22, 25-12, 20-25 en 25-21 met 3-1 winnen.

Trainer/coach Kristian van der Wel bracht de volgende basis op in het veld: Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Jan-Jaap van Schuylenburg, Chris van Mullem, Gianno Beij en libero Mika Prins. Gianno Beij opende set met een snoei harde smash en vanaf daar begon toch een gelijk opgaand begin.

Dynamo wist door een sterk blok en aanval de Zevenhuizenaren tot 13-15 onder bedwang te houden. Na een sterke service van Timothy Scheffers en een goed blok van Thomas van Rij waren de rollen om gedraaid (16-15) Hierna ging het spel en het score verloop op en neer. Bij 20-19 voerde coach Kristian van der Wel weer een dubbele wissel uit, binnen de lijnen kwamen Bram Wiltenburg en Max Nieuwstad voor Gianno Beij en Timothy Scheffers.

Blokkerend kwam CAS CRM naar 23-21 en na een time-out van Dynamo wist Max Nieuwstad het setpoint op de borden brengen. Die niet verzilverd werd, maar door een gemiste opslag werd het toch 25-22 voor Zevenhuizen. In de tweede set ging CAS CRM door op de ingeslagen weg en wist nu met hun service Dynamo onder druk te zetten. Toch kon pas bij 7-6 het verschil gemaakt worden, blokkerend en aanvallend wist Thomas van Rij en Chris van Mullem de score naar 22-11 tillen. Met een sterke midden aanval van Benjamin Parkinson

werd het setpoint gehaald en direct daarna verzilverd en de set met 25-12 winnend afgesloten.In de derde set nam Dynamo wat meer het initiatief en hield de Zevenhuizense heren goed bij. CAS CRM wist nog aan de positieve kant van de score te blijven door de servicedruk die uit geoefend werd. Bij 17-16 nam Dynamo het heft in handen en kon de stand gelijk trekken en er over heen gaan. Bij 18-20 nam coach Kristian van der Wel zijn tweede time-out maar kon zijn team niet meer de injectie geven om de stand te veranderen. Bij 20-25 pakte Dynamo uiteindelijk de set in. Ook in de vierde set ging het gelijk op, pas na de kill-bloks van Benjamin Parkinson kwam CAS CRM op 14-11 en Jan-Jaap van Schuylenburg en Gianno Beij voor Thomas van Rij binnen de lijnen.

Met een indrukwekkend blok scoorde Ludrich Inocente de 18-14. Dynamo coach wisselde in de eindfase nog, maar niets kon voorkomen dat CAS CRM met de laatste smash van Chris van Mullem deze set met 25-21 binnen haalde. Afgelopen zaterdag werd het een gunstig weekend voor de Zevenhuizense spelers, naaste concurrent Inter Rijswijk verloor net als CAS CRM in Den Dungen met 3-2 en nu staan de Zevenhuizense met 1 punt voor op Inter Rijswijk op de twee plaats achter Zalsman Reflex. Die volgende week zaterdag tegen elkaar spelen.Voor de heren van CAS CRM staat zaterdag 16 februari de uitwedstrijd in Tilburg op het programma dan spelen zij om 20.00 uur tegen Volley Tilburg.

bottom of page