top of page

Blog #17: Taart!

In de wetenschap dat zowel Rijswijk als Kampen op zaterdagavond de volle 3 punten hadden gepakt, moesten wij deze week op zondag aantreden. In de wetenschap dat we tegen Webton speelde, die maar 3 punten onder ons staan, wisten we dat er veel op het spel stond. In de wetenschap dan BoomBoom Gianno jarig was zondag, moesten we winnen om zijn verjaardag een echte feestdag te laten zijn.

En gewonnen werd er, met 3-1! Dit betekende de eerste uitwedstrijd dit seizoen waar de volle punten mee naar huis gingen. De eerste uitwedstrijd waar we niet onnodig punten lieten liggen in de strijd om het kampioenschap waarin we nog steeds vol meedoen. Een dikke overwinning werd het niet, maar dat was volledig aan onszelf te danken.

In de sporthal naast de Fanny Blankers-Koen Baan ging de eerste set ging vrij kansloos verloren, omdat we geen vat hadden op hun passer/loper. De beste man heeft ongeveer 10 ballen gescoord en dan win je inderdaad wel een set. Toen kwamen de wijze woorden van de coach: "Dat houdt hij niet vol, dus houd vertrouwen". En dat deden we. Thuis hadden we immers dik 3-0 gewonnen van Webton en dat hadden we gedaan door vooral heel veel moeilijke en goede serve hadden geproduceerd.

In de sets erna werd de servedruk dan ook een stuk beter en konden we weer vat krijgen op het spel van Webton. Vooral de lange rally’s vielen onze kant op, omdat de blok-verdediging goed stond. Iedere set werd een voorsprong van 5 punten gepakt, die vervolgens weer vakkundig terug werd gegeven als cadeautje voor een verjaardag. De setstanden zijn dan ook heel close, al is dit wel een vertekend beeld. Door eigen fouten hielden we Webton in leven en kwamen ze iedere keer terug, omdat die Tukkers niet van opgeven hebben gehoord. Goede les voor ons om in de slotfase van de sets toch nog een stuk zuiniger om te gaan met de kansen, slimmer moeten spelen en beter aan moeten voelen wie de scorende man is. Aan de andere kant is het goed dat we ondanks een “mindere” wedstrijd een aanval van de nummer 4 hebben kunnen afslaan en de druk vol op Rijswijk en Kampen kunnen houden, want ook wij zullen niet opgeven tot het laatste fluitsignaal geklonken heeft.

En zelfs in Hengelo, 170 km van Zevenhuizen vandaan, was het grootste deel van het publiek weer aanwezig van ZVH! Bedankt voor de trouwe support, hij was hard nodig zondag. Aanstaande zaterdag spelen we weer thuis tegen Dynamo. We zien jullie zaterdag weer!

bottom of page