top of page

Teleurstellend resultaat Zevenhuizense zitvolleyballers!

Haarlem, zaterdag speelde ZVH tegen Spaarnestad. In de oude en koude Beijneshal in Haarlem stond om 18.00 de wedstrijd gepland waarin bepaald zou worden of ZVH naar de kampioens- of degradatiepoule zou gaan. Een overwinning zou genoeg zijn, mits Allvo geen punten zou pakken tegen Apollo.

ZVH begon met Merijn Bruijne, Robert-Jelle Breunesse, Jaap Mensink, Timo Mans, Julian Perdijk, Thomas de Vries en libero Pasquale Martucci. Door de afwezigheid van Hugo de Winter en Sara Cirelli zat coach Tom Poortman alleen op de bank. ZVH begon erg sterk. Met een ijzersterke service zorgden de Zevenhuizenaren ervoor dat Haarlemmers niets te vertellen hadden. Al snel stond er een 2-5 voorsprong op het bord. Spaarnestad kwam beter in het spel en bij 12-14 nam coach Jouke de Haan de eerste time-out. ZVH liet zich niet afleiden en ging vrolijk door met punten maken. Bij 17-21 nam Spaarnestad de tweede time-out. Bij 17-23 was er nog een Haarlemse wissel en bij 17-25 was de eerste set al in het bezit van de roodhemden.

De tweede set had ZVH heel even moeite met de pass maar had zelf nog steeds een sterke service. Bij een 3-5 voorsprong leek alles weer op de rit. Toch werden de punten niet meer zo gemakkelijk gemaakt als de eerste set. Bij een 11-15 voorsprong nam Jouke de Haan weer een time-out om zijn ploeg beter op de rit te krijgen. Het zou tot 16-20 duren voordat dit ook echt lukte. Spaarnestad kwam rap dichterbij en bij 20-21 nam coach Tom Poortman zijn eerste time-out. Bij 20-23 leek de set toch wel binnen handbereik. Niets bleek minder waar. Met oud Duits international Thomas Renger aan service moest Tom Poortman bij 24-23 zijn tweede rustmoment inzetten. Eén punt later mochten de teams weer naar de kant. Met een mooie service zorgde Renger voor een slechte pass en de set ging naar Spaarnestad.

Inmiddels was duidelijk geworden dat Allvo één set gepakt had van Apollo. Dit hield in dat ZVH niet meer dan één set weg mocht geven in Noord-Holland. De derde set begon enorm gespannen. De druk werd het team te veel. Bij een 6-1 achterstand kwam ZVH langs de kant weer bij elkaar. Toch werd de grip op het rommelige spel van Spaarnestad niet gevonden. Bij 15-12 vond de oud bondscoach Jouke de Haan de voorsprong te klein worden en nam zijn eerste time-out. Met Wim Jongman aan service liepen de zwarthemden uit naar 21-13. Met veel gerommel ging de set met 25-16 naar Spaarnestad.

Het tweede setverlies van deze wedstrijd was een enorme teleurstelling voor ZVH. Dit zorgde er deels voor dat de wedstrijd in de vierde set niet meer om aan te zien was. Spaarnestad speelde erg onverzorgd volleybal, de scheidsrechter vond het allemaal geen probleem en liet alles toe. Ook het fluiten op appèl maakte er geen betere wedstrijd van. ZVH deed wat het kon maar ook daar werd het spel enorm 'lelijk'. Spaarnestad had bij 10-4 al een grote voorsprong te pakken maar ZVH wist langzaam maar zeker terug te kruipen. Via 18-18 kwam Spaarnestad op 23-20 op de service van Jaap Mensink kwam ZVH nog op 24-24 maar via twee discutabele punten ging ook de laatste set naar Spaarnestad.

Een grote teleurstelling dus voor de zitvolleyballers. Er moet goed gekeken worden hoe dit mis kon gaan.

ZVH speelt vanaf volgende week dus tegen degradatie. In een hele competitie van drie teams is het zaak om bij de eerste twee te eindigen. De laatste van de poule wacht een confrontatie met de kampioen van de eerste divisie om een plekje in de eredivisie in het seizoen 2019-2020. Naast ZVH bestaat deze degradatiepoule uit Spaarnestad en F.D.S. Sneek.

De zitvolleyballers zijn altijd opzoek naar nieuwe teamgenoten. Wil je een keertje proberen of zitvolleybal iets voor jou is, of speel je staand maar zou wel een keer bij het zitvolleybal in willen vallen? Kom een keer langs bij een training! Wij trainen op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00.

bottom of page