top of page

Dames Jumbo ZVH winnen enerverend duel

Utrecht, De dames van Jumbo ZVH speelden zaterdag wederom in Utrecht nu tegen het derde team van VV Utrecht. In de eerste ontmoeting wisten de Jumbo ZVH dames de wedstrijd in vijfsets naar zich toe te halen en waren beducht om in het Utrechtse niet onderuit te gaan. Het Zevenhuizense team kon nu wel beschikken over een ruime selectie, met deelname van een aantal junioren. Het werd een enerverende wedstrijd die uiteindelijk via setstanden 26-28, 23-25, 11-25 en 3-25 in een prachtige 4-0 overwinning werd besloten en vijf punten toegevoegd kon worden.

Coach René van Essen ging met een grote selectie naar Utrecht en stelde de volgende basis op: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Tara van Zijl, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Sonja van Mil en libero Kim Walter. De dames van Jumbo ZVH begonnen goed aan de wedstrijd en konden met hun service de druk op Utrecht opbouwen. Ook aanvallend wist Mariëlle Gerritsen door het midden flink te scoren en werd uitgelopen naar een 12-20 voorsprong. Utrecht wist met Karin Steegdes aan de opslag terug in de wedstrijd te komen en zelfs een 22-21 voor te komen. Hierna volgde spannende strijd die eindigde in een 26-28 setwinst voor Jumbo ZVH.

In de tweede set wisten de dames van Utrecht Zevenhuizen voor te blijven en bij 13-9 achter wisselde coach René van Essen Tara van Zijl voor jeugdspeelster Loeki Sterkenburg, die met haar service het gat kleiner kon maken en bij 14-11 kwam Tara van Zijl weer terug binnen de lijnen. Na de tweede time-out van Zevenhuizen bij 18-15, wist Jumbo ZVH het goede spoor weer te nemen en kwam langzaam maar zeker naar het 23-24 setpoint toe. Met de service van Sonja van Mil kon Jumbo ZVH de set afsluiten met 23-25.

Door deze setwinst ging Jumbo ZVH vol vertrouwen beginnen aan de derde set en met veel lef en plezier werd de score verhoogd, bij 6-9 kwam Sam Scheffer voor Sonja van Mil binnen de lijnen en wist duidelijk een duit in de zak te doen en ging bij 9-15 weer eruit. Zevenhuizen en bleef doorgaan en kon deze set met 11-25 binnen halen. In de vierde set kreeg Loeki Sterkenburg een plaats binnen de lijnen, voor Tara van Zijl. Deze vierde set kende een sterk spelend Zevenhuizen, waarbij alle meegereisde jeugdspeelsters, Sam Scheffers en Tara van Es af n toe in het veld kwam. Met Loeki Sterkenburg aan de opslaglijn wist Jumbo ZVH deze set met 3-25 winnend af te sluiten. Hier mee komen de dames met vijf punten naar huis en staan ze nu weer op de vierde plek.

De Zevenhuizense dames spelen aanstaande zaterdag weer in eigen huis en spelen om 16.15 uur tegen GSC Haaglanden. Dit wordt weer een zware opgave, daar de tegenstander slechts met één punt minder op de vijfde plaats staat.

bottom of page