top of page

CAS CRM – ZVH behoud aansluiting

Hengelo, zondag speelden de heren van CAS CRM-ZVH in Hengelo tegen Webton Hengelo, in Zevenhuizen wist CAS CRM een 3-0 overwinning te boeken. Dit had voor de Zevenhuizense het effect dat er met veel vertrouwen aan de wedstrijd werd begonnen. Webton wilde dat ombuigen, maar door veel inzet en hard werken kon CAS CRM deze wedstrijd via de setstanden 25-22, 17-25, 23-25 en 25-27 met 3-1 winnend afsluiten.

Trainer/coach Kristian van der Wel met assistent Ronald Kooijman stelde de volgende basis op: Bram Wiltenburg, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Ludrich Innocente, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. Vanaf het begin lieten de gastheren zien, wat hun bedoeling was. Ze zette CAS CRM met hun service onder druk en kon zo de stand lang in evenwicht houden.

In deze set gebruikte coach Kristian van der Wel weer zijn bekende dubbele wissel, maar dit zorgde niet voor het grote verschil en ondanks zijn laatste time-out bij 24-22 kon Webton toch de set met 25-22 binnenhalen. In de tweede set trad CAS CRM met dezelfde basis in het veld, maar nu waren de Zevenhuizense heren alerter en wist zowel aanvallend, blokkerend en serverend Webton onder de duim te houden. Serverend wist Benjamin Parkinson zijn team aan een grotere voorsprong te helpen Die met de laatste servicebeurt van Thomas van Rij eindigde in een 17-25 setwinst.

Webton wist in de derde set een achterstand om te zetten naar een kleine voorsprong. CAS CRM wist met een goede blokkering van de midden blokkeerders Benjamin Parkinson en Ludrich Inocente dit weer terug te zetten. Ook nu weer kwam de dubbele wissel, Gianno Beij en Timothy Scheffers voor Bram Wiltenburg en Max Nieuwstad weer aanbod. In de eindfase kon CAS CRM het hoofd koel houden en maakte de set bij 23-25 uit. In het begin van de vierde set wisten de Zevenhuizense heren een duidelijk gat te slaan, door onder andere het sterk serveren van Chris van Mullem. Toch wist Webton het gat in de eindfase te dichten en werd het bij 24-23 zelfs een setpoint voor de gastheren, die de heren van CAS CRM kon keren en pas bij de laatste service van Ludrich Inocente wisten de Zevenhuizense heren deze set met 25-27 af te sluiten.

Door deze 3-1 winst blijft CAS CRM in het spoor van de nummers 1 en 2 van de Topdivisie. Voor aanstaande zaterdag spelen de heren om 19.30 uur in Swanla tegen het tweede team van SV Dynamo uit Apeldoorn.

bottom of page