top of page

Minimale bezetting breekt dames Jumbo ZVH op

Utrecht, zaterdag speelden de dames van Jumbo ZVH in Utrecht tegen het team van USV Protos. In de eerste ontmoeting waren de Utrechtse dames ook al te sterk. Nu in deze uitwedstrijd, waar het team van Jumbo ZVH met een minimale bezetting, slechts zes speelsters, aan de wedstrijd begon. Na een moeizame strijd moesten de Zevenhuizense dames via de setstanden 25-15, 28-26, 25-12 en 21-25 Protos met 3-1 hun meerdere erkennen.

Coach René van Essen kon op het laatste moment niet beschikken over Sonja van Mil, die niet fit genoeg was om te spelen. Karen Knip kon gelukkig wel mee naar Utrecht, hierdoor was het team van Jumbo ZVH toch nog met zes speelsters aanwezig. De basis werd dan ook: Mariëlle Gerritsen, Michelle van der Knaap-Bijl, Tara van Zijl, Marleen van Vliet, Chiara Broek, Karen Knip zonder een libero. Jumbo ZVH liep in de eerste set achter de feiten aan, mede door de sterke servicedruk van Protos en de Zevenhuizense passing liep niet goed. Protos nam met 25-15 deze set in bezit. In de tweede set wist Jumbo ZVH sterk te beginnen en had in de persoon van Marleen van Vliet de speelster die Prots met haar service onder druk zette. Ook de pass werd nu beter verzorgd en konden de Zevenhuizense dames in deze set zelfs twee setpoints bemachtigen. Helaas konden de dames dit niet verzilveren en kon Protos uiteindelijk de set met 28-26 winnend afsluiten.

Protos nam in de derde set het heft weer in handen en wist het niveau van de eerste set weer te pakken. Zevenhuizen kon niet onder de druk uitkomen en moest toezien dat de thuisploeg met 25-12 deze set won. In de vierde set wisten de Jumbo ZVH dames zich te herstellen en kon nu Protos wel onder druk zetten. Met snel aanvallend spel, waar Protos niets tegen in kon brengen liep ZVH naar een 21-25 setwinst toe.

De Zevenhuizense dames zijn door dit verlies weer gezakt op de ranglijst en zullen het komende zaterdag beter moeten doen. De dames spelen weer in Utrecht en nemen om 18.00 uur op tegen het derde team van VV Utrecht in de eerste ontmoeting in Zevenhuizen werd een 3-2 overwinning geboekt