top of page

Zevenhuizense zitvolleyballers revancheren zich in Sneek!

Sneek, voor de zitvolleyballers van ZVH stond er zaterdag 26 januari een uitwedstrijd in Sneek gepland. Waar er twee weken eerder in het eigen Swanla nog van v.a.s. F.D.S. verloren werd, namen de Zevenhuizenaren nu de meeste punten mee naar huis: 2-3 winst.

Met maarliefst negen spelers ging het zitvolleybalteam de lange reis naar Sneek aan. Het doel was revanche nemen op de pijnlijke nederlaag van twee weken geleden. Alleen met een overwinning zou er ook zicht blijven op een top 3 klassering, welke recht geeft op deelname aan de kampioenspoule.

De eerste set begon ZVH met Julian Perdijk, Merijn Bruijne, Jaap Mensink, Sara Cirelli, Timo Mans en Robert-Jelle Breunesse. Pasquale Martucci speelde als libero en de bank bestond uit Hugo de Winter en Thomas de Vries naast coach Tom Poortman. ZVH begon wat zwakjes. Het spel was rommelig en de energie miste. F.D.S. Pakte steeds een voorsprong van ongeveer drie punten en liet ZVH daarna weer bij komen. Vanaf 8-8 kon ZVH een voorsprong pakken en coach Maria Poiesz nam bij 8-10 gelijk een time-out. Op de serviceseries van Luuk Adema en Wim Geisterfer kwamen de Friezen beter in hun spel. Bij een stand van 16-14 nam Tom Poortman een time-out om de rust aan de kant van ZVH weer terug te krijgen. Dit had nog niet direct effect. Bij een stand van 19-17 kwam Carin Kuijpers in het veld voor Albert Wijma. ZVH maakte goed gebruik van de situatie en kon de gaten in de verdediging van F.D.S. goed vinden. Ondanks de terugwissel en nog een Friese time-out gaven de Zevenhuizenaren de voorsprong niet meer weg en pakte met 23-25 de eerste set.

De tweede set startte met een lange serviceserie van Rene van der Slot voor de gastheren. Na een time-out bij 7-2 serveerde hij nog twee keer. ZVH kwam maar niet in het spel en liep achter de feiten aan. Bij 15-7 was het verschil al gemaakt. De ploeg uit Zevenhuizen schrok wakker bij deze stand en het spel verbeterde. Met een sterke blokkering, geweldige verdedigende acties en hele mooie en slimme aanvallen kwam het team op de service van Timo Mans dichterbij. Bij 16-13 nam de nummer drie van de ranglijst een time-out. Bij 18-17 was het verschil opeens nog maar één punt. Bij een stand van 20-17 kwam Thomas de Vries in het veld voor Robert-Jelle Breunesse. Thomas blokkeerde enorm sterk en kwam ook aanvallend goed tot scoren. Met 25-22 ging de set toch naar F.D.S.

De derde set bleef de onvoorspelbaar aanvallende Thomas de Vries in het veld voor de meer ervaren Robert-Jelle Breunesse. Onder leiding van volleybaldinosaurus Jaap kwamen de aanvallers van ZVH goed tot scoren. Ook verdedigend viel er niets op het spel aan te merken, de toplibero Pasquale Martucci had zijn verdediging hoed neergezet. Spelverdelers Merijn Bruijne en Timo Mans konden de aanvallers goed bedienen. Vooral aan de buitenkanten werd er veel ruimte gecreëerd. Toch liep ZVH niet ver weg bij de gastheren. Bij 13-15 scoorde de Italiaanse sterspeelster Sara Cirelli een prachtig punt wat uitbundig gevierd werd. Dit bracht de energie helemaal terug in het team. Bij 16-20 was er nog een time-out voor F.D.S. maar de ploeg van Tom Poortman was al niet meer te stoppen. Met 21-25 kon ook het tweede punt in de tas gedaan worden.

De vierde set zou de slechtste set van de wedstrijd worden. Het leek of ZVH gespannen was om de overwinning naar zich toe te trekken. Bij 10-4 moest Tom Poortman al de eerste time-out nemen en bij 17-10 kwam Hugo de Winter in het veld voor Thomas de Vries. Ook hij kwam helaas niet door de blokkeerfriezen heen. Er wordt vermoed dat er in de setwissel tips uit Dokkum ontvangen zijn... Robert-Jelle Breunesse mocht het nog even proberen op de plaats van Sara Cirelli maar het verschil was al te groot. Met 25-14 werd de stand 2-2.

De vijfde set was ZVH vastbesloten om te winnen. Het team schoot ook uit de startblokken. Pas bij een stand van 0-4 kwam er de eerste Friese aanval. Bij een stand van 6-6 kwam Sara Cirelli weer terug in het veld. Met deze Italian-power kwam er een kleine voorsprong. Het zorgde ervoor dat het spel gehaast werd en de foutenlast schoot omhoog. Bij 10-10 vertelde coach Tom Poortman dan ook dat de spelers in het veld rustig aan mochten doen. De afsluitdijk zou nog wel een tijdje open blijven dus geen reden voor haast. Dit had effect en bij 11-14 kwam ZVH op matchpoint. De koppige Friezen gaven echter niet op en kwamen zelfs bij 15-14 zelf op matchpoint. Bij 17-17 besloot Timo Mans dat het maar afgelopen moest zijn en met een prachtige service zorgde hij ervoor dat ook het derde punt mee naar Holland mocht.

Met deze overwinning stijgt ZVH naar de 5e plaats op de ranglijst. Volgende week staat de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op het programma. Om 18.00 speelt ZVH in Haarlem tegen Spaarnestad. De top-3 gaat de kampioenspoule in, de anderen gaan in de degradatiepoule uitmaken wie tegen de kampioen van de Eerste Divisie de Promotie/Degradatiewedstrijden moet spelen. Voor een plaats in de kampioenspoule moet ZVH drie punten meer pakken tegen de hekkensluiter dan dat Allvo er pakt tegen koploper Apollo een half uur eerder. Erg spannend dus. De zitters kunnen uw steun dan ook goed gebruiken!

De zitvolleyballers zijn ook opzoek naar nieuwe teamgenoten. Wil je een keertje proberen of zitvolleybal iets voor jou is, of speel je staand maar zou wel een keer bij het zitvolleybal in willen vallen? Kom een keer langs bij een training! Wij trainen op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00.