top of page

Zure nederlaag voor de heren van CAS CRM – ZVH

Den Dungen, afgelopen zaterdag speelden de heren van CAS CRM-ZVH in Den Dungen tegen het op de vijfde plaats staande team van HLB van Daal/DS. In de eerste ontmoeting in Zevenhuizen wist CAS CRM een 3-1 overwinning te behalen. Nu werd er goed gestart, maar kon CAS CRM het spelpeil niet volhouden en kon DS via de setstanden 10-25, 29-27, 23-25, 25-9 en 15-11 een 3-2 overwinning boeken.

Trainer/coach Kristian van der Wel met assistent Ronald Kooijman stelde de volgende basis op binnen de lijnen: Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Ludrich Innocente, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. De Zevenhuizense heren wisten vanaf het begin de thuisploeg onder druk te zetten met hun service. Chris van Mullem wist met zijn service een gat te slaan en CAS CRM denderde hierna door. Met sterke aanvallen van Max Nieuwstad en Ludrich Innocente werd al snel een 6-14 voorsprong genomen.

Bij 7-16 vluchtte coach Sander Mulder van DS in een time-out, die hielp niet en ook zijn wissels hierna kon niet voorkomen dat CAS CRM deze set met een duidelijke 10-25 winst binnen wist te halen. In de tweede set werd het een ander spelverloop. Nu hielden de beide ploegen elkaar in evenwicht en werden de side-outs over en weer gewonnen. Aan Zevenhuizense kant werden teveel onnodige fouten gemaakt en kostte het veel energie om bij te blijven. Bij 23-24 kreeg CAS CRM hun eerste setpoint die weggewerkt werd en kon DS zelf setpoints genereren. Uiteindelijk werd deze set met 29-27 door DS gewonnen.

De derde set begon als de tweede, waar DS regelmatig voor kwam. Bij 11-9 wisselde coach Kristian van der Wel op het midden Ludrich Innocente voor Jan-Jaap van Schuylenburg. Het score verloop ging op en neer en bij 17-15 werd de bekende dubbele wissel door CAS CRM coach uitgevoerd, Gianno Beij en Bram Wiltenburg kwam in het veld voor Timothy Scheffers en Max Nieuwstad had effect en langzaam maar zeker wist Zevenhuizen dichterbij te komen. Bij 22-20 nam DS coach een time-out, dit was niet voldoende om CAS CRM af te remmen en werd het 22-22. Hierna wisten de Zevenhuizense heren een set point bij 23-24 te krijgen die zij gelijk wisten te verzilveren met 23-25. De vierde set verliep voor de Zevenhuizense heren dramatisch, niets ging er goed en CAS CRM kon niet in hun spel komen, dit was de grote verdienste van de thuisploeg DS. Met een duidelijke 25-9 uitslag werd een vijfde set afgedwongen.

In deze vijfde set wist Zevenhuizen tot de kantwissel nog meedoen. Bij 10-9 nam coach Kristian van der Wel een time-out maar kon zijn team niet op het juiste spoor brengen. Wat er ook verder gewisseld werd niets hielp en CAS CRM moest lijdzaam toezien dat DS met 15-11 de set won en de meeste punten in huis hield.

Achteraf bleek dat dit een hele zure nederlaag werd, daar de nummer twee Zalsman Reflex ook met 2-3 had verloren en de Zevenhuizense heren dichterbij de top kon komen. Voor aanstaande zaterdag staat een topwedstrijd in Swanla op het programma. Dan zal om 19.30 uur de wedstrijd tegen de koploper Inter Rijswijk gespeeld worden.

De heren van CAS CRM kunnen dan zeker de steun van hun supporters gebruiken. Kom allen!

bottom of page