top of page

Blog #14: Ronaldo vs Suarez

In de wetenschap dat wij CR7 in ons team hebben, was er dit weekend absoluut geen sprake van wedstrijdspanning. Na een heerlijke kerstvakantie stond er deze week eindelijk weer eens een wedstrijd in Swanla op het programma. De studenten uit Groningen van Donitas kwamen in Swanla buurten. Hun voorbeschouwing was als volgt: "ZVH is een gemiddeld team met 1 hele goede speler, onze eigen CR7" (Cristiano Ronaldo aka Max Nieuwstad).

Na een kerstvakantie (+ een aantal kilo) is het altijd weer even in je ritme/shape komen. Zeker bij de eerste wedstrijd is het dan lekker als die gewonnen wordt. Daar zal hard voor gewerkt moeten worden, afstemming moet weer worden gezocht en wedstrijdspanning moet weer gaan werken. Donitas had vorige week al voor de beker gespeeld tegen Sliedrecht en ondanks dat ze kansloos verloren hebben, waren ze al wel langer in training en hadden ze al een potje in de benen zitten.

 

Na het vaste ritueel in de Viergang, het uitdelen van handtekeningen en de kapsels goed gedaan te hebben, mochten we eindelijk weer vlammen. De eerste set begon een beetje onwennig, maar het tactisch plan leek aardig te werken. Kwestie van geduld en dan zou het onze kant op vallen volgens de coach, als we maar netjes bleven spelen. Kansen kregen we genoeg, omdat de blokkering en verdediging op de goede plek stond, we maakten ze alleen nog niet af. Gaandeweg de set liepen we weg bij Donitas en werd het niet meer spannend, 1-0!

De tweede set begon zoals de eerste, met een kleine achterstand, maar halverwege de set was er een flink gat geslagen van een punt of 5 en dat werd netjes uitgespeeld en stond er binnen no-time 2-0 op de borden. De derde set werd een ander verhaal. Waar wij Ronaldo hebben op de diagonaal, hebben ze bij Donitas een Suarez, een aardige speler maar veel schwalbes en rare onsportieve incidenten. Tot nu toe was Suarez lekker onzichtbaar, scoorde weinig en deed geen gekke dingen. De hond zat netjes in zijn hok. Bij de 2-0 achterstand vond hij echter dat er wat moest gebeuren en besloot om de scheids met een flinke streek om de tuin te leiden. Hierbij liet hij de scheidsrechters in het ongewis en ons in de hoogste staat van boosheid. In het filmpje is de actie te zien: oordeel zelf maar. Feit blijft dat door die actie wij even de draad kwijt waren en de ballen ineens niet meer gescoord werden. Na 10 punten hadden we gelukkig de boel weer op de rit en konden we door met volleyballen, ook al was de achterstand een punt of 6/7. Punt voor punt knokten we ons voorbij aan Donitas en na 2 setpoints tegen konden we een dik verdiende 3-0 winst opschrijven.

 

Voor een gemiddeld team met Ronaldo is dat ook helemaal niet gek. Ronaldo is immers weg bij Real Madrid en die spelen ook in de middenmoot tegenwoordig, terwijl ze met hem de prijzen aan elkaar knoopten. En ook al had Donitas Suarez in de gelederen, zonder Messi en omringt door vijf Jeroen Verhoefjes is dat ook niet zoveel waard. Voor ons een lekkere overwinning om 2019 mee starten! Volgende week wacht ons de volgende test en moeten we op bezoek bij van Daal, de huidige nummer 6 op de ranglijst. De week erna zien we je graag in Swanla waar we spelen tegen de koploper van de competitie, onze streekgenoten uit Rijswijk.

bottom of page