top of page

Zevenhuizense zitvolleyballers kunnen goede start niet vasthouden

Zevenhuizen, afgelopen zaterdag speelden de zitvolleyballers van ZVH de eerste wedstrijd van 2019, wat tevens de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie was. Tegenstander was het team uit Sneek, v.a.s. F.D.S. Coach Tom Poortman begon met Demi van Es op de bank. In het veld startten Timo Mans, Robert-Jelle Breunesse, Thomas de Vries, Merijn Bruijne, Jaap Mensink en Sara Cirelli in de basis. Pasquale Martucci trad voor het eerst aan in het liberoshirt.

De vakantie had het team uit Zevenhuizen goed gedaan. Er werd scherp begonnen en al snel stond er een 4-0 voorsprong op het bord. Met oud-international Rene van der Slot aan service kwam F.D.S. ook op gang en bij 6-6 stond het weer gelijk. ZVH was de betere en wist de zwakke plekken bij de Friezen goed te vinden. Met de steun van vele supporters op de tribune werd de voorsprong langzaam maar zeker steeds groter: 15-11, 18-13. Bij deze stand nam coach Aletta Slagter van F.D.S. Sneek een time-out. Daar zijn magische, voor ons onverstaanbare woorden gesproken want op de service van Jacob Hoeksma kwamen de noorderlingen in één ruk terug in de set: 18-18. Met een time-out kon ZVH deze serie gelukkig doorbreken en zelf weer een voorsprong pakken. Bij 21-18 kwam Carin Kuijpers in het veld voor Albert Wijma maar de ZVH-trein was alweer op stoom. Met een stand van 25-21 bleef de set in Zevenhuizen. Zo was dus het eerste punt binnen, een erg belangrijk punt in de strijd om kwalificatie voor de kampioenspoule. Met het vertoonde spel zou het ook niet bij één punt blijven in deze wedstrijd.

"Never change a winning team!" heeft het team uit Zevenhuizen gedacht, dus de startopstelling bleef ongewijzigd. Bij F.D.S. bleef Kuijpers in het veld voor Wijma. ZVH ging door met wat het aan het doen was en al snel was er een 7-3 voorsprong. Het ging aan de kant van ZVH een beetje moeizaam lopen. Tegelijkertijd kwamen bij F.D.S. de aanvallers beter in de wedstrijd. Er werd veel verdedigd. Via set-ups van Willem Siepel kwamen vooral Luuk Adema en Jacob Hoeksma gemakkelijk tot scoren. ZVH kwam er nog maar moeilijk door maar weigerde toe te geven. Via mooie aanvallen van Robert-Jelle Breunesse konden de zitvolleyballers toch nog redelijk bij blijven. Ook Merijn Bruijne had met slimme doortikballetjes een groot aandeel hierin. Bij 9-11 nam coach Tom Poortman een time-out om zijn team weer op scherp te zetten. En met succes, bij 13-13 was de Friese voorsprong weer ongedaan gemaakt. Met Rene van der Slot aan service raakte ZVH toch de grip op de set kwijt. Via nog een time-out bij 14-19 en een waarschuwing voor Tom, ging de set met 18-25 naar v.a.s. F.D.S.

De derde set werd een set waarin ZVH zich terug probeerde te vechten in de wedstrijd. F.D.S. weigerde echter dit toe te laten, waardoor het resulteerde in hele lange rally's. Een groot compliment daarin voor Pasquale Martucci. Met de meest onmogelijke reddingen hield hij de bal van de grond. Toch kreeg ZVH door het rommelige spel geen grip op de wedstrijd. Het team uit Sneek nam een ruime voorsprong en bij maarliefst 9-17 kwam Demi van Es in het veld voor Robert-Jelle Breunesse. Met een klein eindsprintje kwam ZVH nog uit op 15 punten in deze set. Het vertoonde spel was geen schim meer van de eerste set.

In de vierde set kon ZVH de zwakke plekken bij F.D.S. weer iets beter vinden. Een voorsprong kon er echter niet gepakt worden. Ondanks prachtige acties van Jaap Mensink, Thomas de Vries en Timo Mans bleef de wedstrijd gelijk opgaan. Ook Merijn Bruijne deed er alles aan en haalde 5 meter achter het veld nog een bal terug! Vanaf 9-9 begonnen de 6 uit Sneek weg te lopen bij ZVH. Bij 14-19 was er nog een time-out. Zonder veel effect helaas. Met 19-25 ging ook de laatste set, en dus de 4 punten, naar Friesland.

Ondanks dit teleurstellende resultaat is de kampioenspoule nog wel te halen. ZVH moet de twee resterende wedstrijden dan winnen en de concurrentie moet punten laten liggen. Aangezien ZVH nog tegen twee van de drie concurrenten speelt, en de derde tegen de koploper moet, is dit nog geen gelopen strijd. Over twee weken is de eerste horde. In Sneek wacht dan wederom v.a.s. F.D.S. Sneek. Een snelle mogelijkheid om revanche te nemen. Een week later wordt er in Haarlem de laatste wedstrijd van de reguliere competitie gespeeld. Spaarnestad zal dan de tegenstander zijn. Mochten Sneek en Haarlem nou te ver weg zijn om de zitvolleyballers aan te moedigen, volg de verrichtingen dan via Facebook of Instagram (ZVHzitvolleybal).

De zitvolleyballers zijn ook opzoek naar nieuwe teamgenoten. Wil je een keertje proberen of zitvolleybal iets voor jou is, of speel je staand maar zou wel een keer bij het zitvolleybal in willen vallen? Kom een keer langs bij een training! Wij trainen op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00.

bottom of page