top of page

Fel bevochten overwinning voor heren CAS CRM – ZVH

Zevenhuizen, de heren van CAS CRM-ZVH speelden in het nieuwe jaar de eerste wedstrijd van het de tweede helft van de competitie in de competitie. Tegenstander NTC-Vastgoed Donitas wist in de eerste ontmoeting in Groningen een 2-0 achterstand om te buigen maar CAS CRM ging toch na de 2-3 met de meeste punten naar huis. In de ontmoeting van zaterdag wisten de Zevenhuizense spelers via de setstanden 25-22, 25-20 en 29-27 de volle winst binnen te halen.

Trainer/coach Kristian van der Wel met assistent Ronald Kooijman konden weer beschikken over de voltallige selectie en stelde de volgende basis op in het veld: Timothy Scheffers, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Jan-Jaap van Schuylenburg, Chris van Mullem, Max Nieuwstad en libero Mika Prins. Vanaf het begin hielden de beide teams elkaar in evenwicht en werd er over en weer de side-outs gewonnen. Pas halverwege de set kwam het keerpunt en bij twee punten achterstand, nam coach Arno van Solkema bij 16-14 zijn eerste time-out. Dit had effect en er werd gelijk een punt gescoord. Hierna volgde weer een periode waarbij er geen verschil gemaakt werd.

Na de smash van Thomas van Rij werd het 23-22, Donitas wisselde nog maar Max Nieuwstad vergrote de voorsprong naar twee punten. De laatste time-out van Donitas kon niet verhelpen dat Chris van Mullem de 25-22 op de borden bracht. In de tweede set tapte Donitas uit een ander vaatje en kreeg daarbij hulp van Zevenhuizen, die passend achter bleef en coach Kristian van der Wel genoopt werd om bij 4-7 zijn team weer in de goede richting te krijgen. Langzaam maar zeker wist CAS CRM de achterstand weg te werken en bij 11-11 was de stand weer in evenwicht. Zevenhuizen wist met een sterk blok van Benjamin Parkinson op voorsprong te komen, die door zijn mede spelers verder werd vergroot.

De middenaanvallers Jan-Jaap van Schuylenburg en Benjamin Parkinson wisten goed bedient te worden door spelverdeler Timothy Scheffers goed te scoren. Het laatste en beslissende punt van deze set komt op naam van Benjamin Parkinson met een kill blok en bracht deze set met 25-20 tot een goed einde.

Ook in de derde set nam Donitas het heft in handen en zorgde met hun service voor meer druk. Zevenhuizen kon de service niet goed genoeg verwerken en had de blokkering van de Groningers geen probleem met de aanvallen van CAS CRM. Donitas liep verder uit naar 7-11 eer coach Kristian van der Wel greep naar een time-out en ook dit keer kwam Zevenhuizen weer in hun ritme.

De passing werd door Mika Prins weer stabiel uitgevoerd waardoor de Zevenhuizense aanval in kracht toenam. Bij 13-15 vluchtte coach Arno van Solkema weer in een time-out en dit zorgde er voor dat Donitas licht voor bleef. In de eindfase werd het vanaf 19-19 zeer spannend en had CAS CRM veel baat bij de steun van het thuispubliek, die met voorganger Nico Perdijk hun ploeg bleven aanmoedigen. De punten gingen over en weer en bij 24-23 kreeg CAS CRM hun eerste match point, die niet verzilverd werd en Donitas kon in deze fase zelfs tot tweemaal toe op setpoint komen. Maar bij 26-27 wist CAS CRM met sterke aanvallen en uiteindelijk door Thomas van Rij met zijn beslissende aanval het match point bij 29-27 te verzilveren.

CAS CRM behaald hiermee de volle winst en staan stevig op een derde plek van de ranglijst achter Inter Rijswijk en Zalsman Reflex. Voor zaterdag 19 januari gaan de heren van CAS CRM naar Den Dungen om het op te nemen tegen HLB Van Daal/DS, de ploeg die op een zesde plaats staat. De eerste ontmoeting in Zevenhuizen werd een 3-1 uitslag voor CAS CRM.

bottom of page